Pomoc w wyborze FIDELIO.

strzala1982

New member
Bardzo spodobały mi się techniczne rozwiązania z serii Fidelio Philipsa i jego uniwersalność.
Nie wiem na co się zdecydować : Philips Fidelio HTL 9100 badź Philips Fidelio E5 .Nie chcę ustawiać w salonie standardowego kina bo popsuje mi wystrój chyba ze za tą cene cos można wybrać inne lepsze rozwiązanie.Muzyki będą słuchał w mp3 badz z laptopa YOUTUBE. Mój salon ma 20 m2 (5x4). Siedzę ok 2 do 3,5 metra od telewizora (rogówka w kształcie litery C) Na wieczory potrzebuję czystego i przyjemnego dźwięku bez dudnienia bo za ścianą mam starszych sąsiadów (mieszkam w bloku ).
Będzie to mój pierwszy sprzęt do tej pory jechałem na glosnikach komputerowych. Nie mam porównania, doświadczenia ani wyobrażenia jak to gra. Będzie wykorzystywane to do TV i MUZYKI .
Będzie to sprzęt na dłuższy okres czasu ( Długo odkładałem kase na sprzet audio w granicach do 2500zł ) i nie chce żałować zakupu. Pod spodem podałem orientacyjny rozkład pokoju.
Z góry dziekuje za pomoc

Attachments

• ROZKŁAD POKOJU.jpg
    ROZKŁAD POKOJU.jpg
    14,3 KB · Wyś: 159
Ostatnia edycja:

collider

New member
Bez reklam
Każde kino domowe oparte na subie musi dmuchnąć i jeżeli chcesz oszczędzać sąsiadów to raczej ci się to nie uda. Wracając do tematu jeżeli bardziej zależy ci na muzyce to jednak E5.

Możesz też ewentualnie oprzeć się na budowie kina bez subwoofera bazując na samych monitorach. Jednak zawsze brak suba będzie odbijał się bardziej lub mniej negatywnie na doznaniach kinowych. Jest jeszcze jedna opcja czy koniecznie ma to być KD bo gdybyś zdecydował się na samo stereo to można by było kupić coś skromnego a dobrze brzmiącego a i film też od biedy mógłbyś obejrzeć.

jansw

New member
Mam ten sam problem nie wiem co wybrać Harmana sb26 czy fidelio e5.
Harmana słyszałem i gra super, bas pomimo dużej powierzchni w sklepie oszałamia, fidelia e5 nie można nigdzie znaleźć, za to słuchałem e2 i grają bardzo fajnie, więc e5 myślę że będzie porównywalne a może i lepsze od sb26.
Chce to dać do 12m2 pokoju, odległość od tv 2,2 metra
Czy sb26 nie będzie dudnił na tak małym metrażu ?
Czy jest sens kupowania e5 jeśli tylne satelity mogę dać jedynie z boku sofy (sofa przysunięta do ściany) ?

Do góry