pomoc spliter i dekodery.

kapi98

New member
Witam. Jestem abonamentem Cyfry+. Posiadam 3 telewizory (jeden philips hd ready i dwie sztuki samsung c530 full hd). Mam zamiar rozdzielić cyfrę na 3 tv. Obecnie posiadam dekoder sagem sd , ktory podpięty jest do philipsa. Czy splitter Clone + z 3 kartami wystarczy na podłaczenie 3 tv. Jakie 2 dekodery musiał bym zakupic aby mi wszystko działało tzn. splitter clone , dekoder sagem sd, i dwa inne dekodery.
z góry thx.

Ostatnia edycja:

GerbaPL

New member
Masz odpowiedź

Uwzięłeś się akurat na Clone+, naprawdę fajny sprzęcik ;) Jego praca polega tak: Wkładasz kartę abonencką z dekodera cyfry+ [tego którego kupiłeś u nich] do urządzenia Clone+.Następnie splitter bezprzewodowy przesyła sygnał na odległość 150m do dekoderów których może być osiem.Jeszcze pozostaje kupić dekoder, uważam że Ferguson FK 8500 [nic nie obiecuje ale wiem że ten dekoder działa z Cyfrą+] powinien wystarczyć do takich przygód.
Niestety jeśli zsumujemy wszystkie koszty to wyjdzie coś ok.1000zł jeśli masz pieniądze na taki sprzęt to napewno nie okaże się to wyrzuceniem pieniędzy w błoto.
Ale jeśli nie dysponujesz takimi funduszami to kup tradycyjną niemarkową zabawkę splitującą za ok.150zł i do tego tuner tego typu DEKODER Thomson TS4 P Cyfra + (1532025374) - Aukcje internetowe Allegro .Teraz zmieścisz się w 200zł.Ja bym wybrał urządzenie Clone+ ponieważ jest lepsze ale splitter tradycyjny rónież nie jest stratą pieniędzy!
Pozdrawiam, w razie pytań odpisz!

Do góry