Część stoję przed zakupem telewizora 75" i mam dylemat. Z przemyśleń wybór raczej padnie na mini LED ponieważ fundusze nie pozwalają na oled tej wielkości. Byłem w marketach i w każdym zaproponowali mi coś innego
RTV euro AGD LG 75QNED91T6A (Nie ma praktycznie opini na temat tego telewizora )
Media Expert HISENSE 75U7NQ (Chiński wyrób nie wiem jak na to patrzeć czy ma to znaczenie)
Media Markt Panasonic 75PML9019/12 (Słyszałem że system trochę kulawy i potrafi się zacinać ) ale żonie ledy z tyłu się podobają
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon z aneksem ok 30 m, sama część gdzie TV i kanapy ok 20 metrów.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 dorosłe + 1 dziecko
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Lekko pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak na tą chwilę salon jest dość ciemny ale jestem w trakcie budowy nowego domu w którym salon będzie większy trochę oraz będzie dosyć mocno naświetlony w dzień .
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał ? Ogólnie to dobra jakość obrazu YT, netflix, max, amazon prime i Disney. Nie gram w gry
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? każdy
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder tv amplituner
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Od godziny 16 do 23
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? jeżeli chodzi o przeglądarkę to nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Od 16
17. Preferencje co do wielkości? 75
19. Preferencje co do marki ? Raczej brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 8000 zł
22. Przeznaczenie tv: TV, VOD
23. Odległość od tv - teraz 3.5 m później 4.5m
RTV euro AGD LG 75QNED91T6A (Nie ma praktycznie opini na temat tego telewizora )
Media Expert HISENSE 75U7NQ (Chiński wyrób nie wiem jak na to patrzeć czy ma to znaczenie)
Media Markt Panasonic 75PML9019/12 (Słyszałem że system trochę kulawy i potrafi się zacinać ) ale żonie ledy z tyłu się podobają
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon z aneksem ok 30 m, sama część gdzie TV i kanapy ok 20 metrów.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 dorosłe + 1 dziecko
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Lekko pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak na tą chwilę salon jest dość ciemny ale jestem w trakcie budowy nowego domu w którym salon będzie większy trochę oraz będzie dosyć mocno naświetlony w dzień .
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał ? Ogólnie to dobra jakość obrazu YT, netflix, max, amazon prime i Disney. Nie gram w gry
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? każdy
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder tv amplituner
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Od godziny 16 do 23
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? jeżeli chodzi o przeglądarkę to nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Od 16
17. Preferencje co do wielkości? 75
19. Preferencje co do marki ? Raczej brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 8000 zł
22. Przeznaczenie tv: TV, VOD
23. Odległość od tv - teraz 3.5 m później 4.5m