Pomoc przy zakupie TV 75"

Sylwek14

New member
Część stoję przed zakupem telewizora 75" i mam dylemat. Z przemyśleń wybór raczej padnie na mini LED ponieważ fundusze nie pozwalają na oled tej wielkości. Byłem w marketach i w każdym zaproponowali mi coś innego
RTV euro AGD LG 75QNED91T6A (Nie ma praktycznie opini na temat tego telewizora )
Media Expert HISENSE 75U7NQ (Chiński wyrób nie wiem jak na to patrzeć czy ma to znaczenie)
Media Markt Panasonic 75PML9019/12 (Słyszałem że system trochę kulawy i potrafi się zacinać ) ale żonie ledy z tyłu się podobają

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? salon z aneksem ok 30 m, sama część gdzie TV i kanapy ok 20 metrów.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 dorosłe + 1 dziecko
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Lekko pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Jak na tą chwilę salon jest dość ciemny ale jestem w trakcie budowy nowego domu w którym salon będzie większy trochę oraz będzie dosyć mocno naświetlony w dzień .
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał ? Ogólnie to dobra jakość obrazu YT, netflix, max, amazon prime i Disney. Nie gram w gry
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? każdy
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder tv amplituner
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Od godziny 16 do 23
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? jeżeli chodzi o przeglądarkę to nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Od 16
17. Preferencje co do wielkości? 75
19. Preferencje co do marki ? Raczej brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 8000 zł
22. Przeznaczenie tv: TV, VOD
23. Odległość od tv - teraz 3.5 m później 4.5m

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sorry za opóźnienie.
Z modeli 75" masz bardzo dobre telewizory w technologii już mini led :
  • LG 75Qned91T
  • Philips 75PML9008
  • TCL 75C855
  • Philips PML9019
  • TCL 75Mqled85

Ale uwzględniając nachodzącą odległość sprawdź 85C805 , też mini led.

Sylwek14

New member
85 cali dla mnie za duży bo teraz by nawet się nie zmieścił. Jakie plusy są poszczególnych modeli co wypisałeś czemu jednak tego LG dałeś na pierwszym miejscu. I czy telewizory TCL są też dobre bo widzę że jednak HISENSE nie pojawił się na liście

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Skorzystaj z wujka Google- znajdziesz "różne " opinie.
Ale nie łato je czytać.

Do góry