Polskie intrukcje do amplitunerów Pioneer ?

marecki6

New member
Bez reklam
Witajcie
Chcialem odnalezc instrukcje do ampli w naszym rodzimym jezyku jednak na stronie producenta takowych nie ma ... czy ci ktorzy zakupili ampli pionka maja instrukcje polska ? z tego co wiem prawo wymaga dolaczania instrukcji w jezyku polskim jezeli produkt jest sprzedawany w Polsce

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie prawo tak stanowi, ale nie zawsze jest przecież przestrzegane...

Ja zakupiłem amplituner Pioneer VSX 819 i mam polską instrukcję.
Co do sprzedaży produktu być może te bez instrukcji PL nie są od polskiego dystrybutora, tylko z tzw. prywatnego importu czy jakoś tak....

marecki6

New member
Bez reklam
ciekawe jest to ze do 819 tez nie ma na stronie ;-( napisalem do polskiego dystrybutora moze cos podesle ... ja swoj sprzet kupilem w euro wiec do nich sie zglosze po instrukcje

Ostatnia edycja:

aabgrx5

New member
poszukuje polskiej instrukcjo do amplitunera Pioneer vsx 908 rds, czy może jest ktoś w posiadaniu to bym wypożyczył czy odkupił. Z góry serdecznie dziękuje.

czarnymazur

New member
Witam serdecznie
Panowie, chciał bym się cieszyć swoim vsx 922-k i w pełni korzystać z jego możliwości, jednak również nie posiadam polskiej instrukcji :( To mój pierwszy tego typu sprzęt i nie mogę do końca ogarnąć, a poziom j. ang niestety za słaby. Zakupiony był poza krajem więc nie mam do kogo kierować próśb o polską instrukcję.
Będę bardzo wdzięczny za takową instrukcję w ojczystym języku
(idealna była by forma elektroniczna) Jeśli ktoś jest w stanie pomoc bardzo prosze o info

Jestem zielony w te klocki i poszukuje również dobrych głośników do niego, wiem że to nie jest odpowiednie miejsce więc nie rozpisuję się żeby nie śmiecić. Trochę poczytałem ale nie wiele znalazłem:( przekierujcie mnie proszę odpowiednie miejsce
Z góry bardzo dziękuje :)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
akurat z instrukcją Ci nie pomogę. Co do kolumn to wejdź HDforum > Audio > Kolumny i tam załóż temat:) na pewno pomożemy:)

werf

Active member
Bez reklam
Pisz kolego do DSV może ci odpłatnie wyślą

Taka ciekawostka panowie Koncern D&M model Marantz sr 7007(nie Polska dystrybucja) dodaje Polską instrukcje obsługi na płycie CD
Duży postęp

freedi

Member
Czarny ?
Ja właśnie dostałem taką instrukcję i szybciej niż ampli,które dojdzie jutro!
Napisz gdzie Ci ją wrzucić...
A co do kolumn to temat rzeka,zalezy od wielu czynników,myślę że dobrze może zgrać się z Dali Concept lub Infinity Reference...-poczytaj sobie o nich.
Ja na razie zobaczę jak zagra z dużymi Kodami GS ale jak bedzie słabo to zrobię coś dedykowanego właśnie pod kino,bo muzyki nie słucham na amplitunerach.I pamiętaj,że kolumny powinny mieć min 6 ohm.

Do góry