polsat czy N

rafal 01

New member
co się lepiej opłaca założyć polsat cyfrowy czy telewizie N ponieważ mam polsat i troszke on mnie denerwuje niewiem jak tam z N?

kosztowiok

New member
rafal 01 napisał:
co się lepiej opłaca założyć polsat cyfrowy czy telewizie N ponieważ mam polsat i troszke on mnie denerwuje niewiem jak tam z N?

A dlaczego nie Cyfra+? Oto argumenty:

- karta nie jest sparowana z tunerem, możesz kupić lepszy odbiornik (np. na linuxie - net, divx, pvr itp.) niż to co oferują wszystkie 3 platformy razem wzięte; (Dreambox, Azbox itd.); kartę można zabrać na działki gdzie będzie czekał najtańszy np. Echosmart za 120 złotych..
- możliwość korzystania ze splittera, czego nie oferują ani Polsat ani Nka. Przydaje się kiedy żona wygania z pokoju kiedy chce oglądać tvn style, a ty masz mecz ligi angielskiej. Koszt 100-400zł (bezprzewodowy)
- nie mamy narzuconej listy programowej i blokad (przeszukiwanie orbity, zabawy np. z paczką muzyczną Freesat za 28,9 E)
- oferta programowa: jedyny prawdziwy kanał dokumentalny bez reklam 16:9 a nie to bardziewie dla gimnazjalistów, które równie dobrze mogliby wycofać również z Cyfry... Wiadomo o co chodzi. Kino ambitniejsze (Canal+, Ale Kino!) a nie Kevin sam w domu lub sieczka do popcornu. Wiadomoo co chodzi.. Mógłbym wymienić jeszcze kilka przykładów. W każdym razie ja wymieniłem 3 osobom w rodzinie na pakiety promocyjne Cyfry (nie jestem sprzedawcą!) i wszyscy zauważyli jakościowy skok jeżeli chodzi o ramówkę...
- cena; jeśli się dobrze kombinuje (wysyłanie wypowiedzeń lub negocjacje gdy umowa zbliża się do końca) cyfra wychodzi najtaniej. Obecnie przedłużyłem teściom umowę na takich zasadach: pakiet komfortowy+ (wszystkie możliwe kanały nie premium - około 70) oraz paczka Canal+ za 42 złote miesięcznie przez 18 miesięcy (stała cena). Można też kombinować z rabatami na miesiące jeżeli ktoś nie upiera się przy stałej cenie.. Dla nowych jest podobnie a może jeszcze lepiej. Za kilka złotych więcej (to też zależy czy na 13 czy 18 miesięcy) dochodzi paczka Filmbox, wszystkie kanały HD za darmo (6 kanałów), i dekoder PVR HD...
Przypominam, że nie jestem sprzedawcą. Po prostu miałem styczność z wszystkimi ofertami. Kolega wziął od domokrążcy inną platformę na duże pieniądze i cieszył się do momentu, kiedy jego rodzina szukająca ambitnej rozrywki (jacyś tam doktorzy, prof. itp.), zobaczyła u mnie Mezzo... Padło pytanie, czy mogę im to znaleźć na dekoderze...

wasylhh

New member
Bez reklam
Kolego z problemem bierz N!!! JEST TO NAJLEPSZA TELEWIZJA HD W POLSCE! Wiem z doswiadczenia mialem polsat, ktory kaze placic za kazdy program HD 6zl (LOL) po aktywowaniu najwiekszego pakietu 53 zl + programy HD a jest ich chyba 6 wychodzi 89 zl miesiecznie a jesli chcesz do tego jeszcze HBO to jeszcze + 20zl wiec razem 109 miesiecznie! Teraz niby maja oferte ze pol roku za free, ale umowa na 24miesiace! Malo tego kanaly polsatu w HD maja bitstream maxymalnie 6mb/s.
Kilka dni temu wzialem N i tu masz tak. 48zl miesiecznie, umowa na 13 miesiecy a w tym bodajze 11 programow HD. Do tego HBO za free na 2 miesiace (pozniej 25zl) i do wyboru albo dekoder na karte, uzupelniony na rok (na dzialke czy cos) za free! Lub pakiet programow Nfilm (wczoraj byly na nim iron men i quantum of solance) pakiet ten (jesli go wybierzesz) otrzymasz na pol roku za free (pozniej 20zl). W ofercie masz takze filmboxHD, MGM hd i wiele innych. Do tego dekoder Nbox z dyskiem twardym 250Gb AKTYWACJA TYLKO 48zl! A dekoder za 0 zl! Mozesz sobie na nim nagrywac cos czego nie dasz rady obejrzec. Malo tego program mozesz sobie przewijac (do tylu lub pauzowac)! Przegapiles bramke na waznym meczu bo byles po piwo? No problemo dzieki Nboxowi mozesz sobie przewinac i zobaczyc. Do tego wszytkiego masz wygodne pakiety, wypozyczalnie filmow VOD (same dosc nowe filmy), VOD seriale (np. na wspolnej dla zony mozesz wziasc z jedno dniowym wyprzedzeniem). Cyfra? No cyfra dzieki canal + i polskiej ekstraklasie sie "wozi", ale kto chce ogladac dzis PL pilke? Na N masz lige mistrzow w HD (ponad 10mb/s obraz) wszytkie mecze na zywo! Bierz N ale spiesz sie bo ta promocja sie chyba nie dlugo konczy.
AH dekoder oczywiscie musisz wypozyczyc, ale N nie pobiera za to oplat. Cyfra bierze chyba 10zl miesiecznie.

Ostatnia edycja:

JackS.

New member
Bez reklam
rafal 01 napisał:
Nie miałem nigdy Cyfrowego Polsatu, wiec nie mogę się wypowiadać. Miałem C+ z ich PVR HD, N z białym nboxem, potem recorderem a teraz z turbodekoderem i powiem ci, że jeśli chodzi sprzęt, to N jest o lata świetlne przed tym co oferuje Cyfra. Po 2 miesiącach obcowania z PVR Cyfry miałem go tak dość, że złożyłem wypowiedzenie.

wasylhh

New member
Bez reklam
JackS. napisał:
Nie miałem nigdy Cyfrowego Polsatu, wiec nie mogę się wypowiadać. Miałem C+ z ich PVR HD, N z białym nboxem, potem recorderem a teraz z turbodekoderem i powiem ci, że jeśli chodzi sprzęt, to N jest o lata świetlne przed tym co oferuje Cyfra. Po 2 miesiącach obcowania z PVR Cyfry miałem go tak dość, że złożyłem wypowiedzenie.

Podpisuje sie pod tym wszytkimi rekoma jakie mam!

kapsell

New member
Bez reklam
only n

Popieram wasyla, tylko n, nie laduj sie w nic innego bo bedziesz zalowal, polast tylko dla kiepskich. N jest najlepsza na kazdym polu, ilosc kanalow hd (bo chyba o to chodzi prawda?) porzadny bitstream i cena najlepsza. Nie zastanawiaj sie!!!

kosztowiok

New member
kapsell napisał:
Popieram wasyla, tylko n, nie laduj sie w nic innego bo bedziesz zalowal, polast tylko dla kiepskich. N jest najlepsza na kazdym polu, ilosc kanalow hd (bo chyba o to chodzi prawda?) porzadny bitstream i cena najlepsza. Nie zastanawiaj sie!!!

Lepiej niech się zastanowi. Co z tego, że dekoder jest według ciebie (według mnie nie) super, jeśli nie ma co oglądać na tej platformie. Sorry, ale miałem przez kilka dni tę zabawkę i dobijały mnie te psudodokumentalne kanały dla gimnazjalistów. Może kolega, który założył wątek szuka czegoś bardziej ambitnego. No chyba, że kocha rosyjskie kino, wtedy nka jest bezkonkurencyjna. Cyfra od nowego roku wprowadza PVR HD Pace 500GB, te od Philipsa faktycznie były cienkie. Inna sprawa, że wszystkie dekodery platformowe mają z góry narzucone ograniczenia, żeby amatorzy nie pogubili się i nic nie popsuli przypadkiem. Jeszcze raz przedstawię stanowisko - dopóki Nka i Polsat będą parować karty z dekoderami, uniemożliwiać obsługę splitterów lub przystępnego multuroomu niech nie liczą na moje pieniądze... Mam lepszy, swój sprzęt, w ilości x3 (nie mam zamiaru zatem płacić abonamentux3 na ten sam adres)...

wasylhh

New member
Bez reklam
kosztowiok napisał:
Lepiej niech się zastanowi. Co z tego, że dekoder jest według ciebie (według mnie nie) super, jeśli nie ma co oglądać na tej platformie...

Jak niemasz co ogladac? Liga mistrzow w HD, HBO HD, HBO2, HBO comedy, Nfilm HD, Nfilm2HD, filmBOXhd do tego discovery, animal planet, national geographic, i wiele wiele innych. Oczywiscie nie zapominajmy o VOD. Cyfra rozni sie tylko tym, ze ma C+ na ktorym filmy leca na takim poziomie jak na Nfilm.

Do góry