rafal 01 napisał:
co się lepiej opłaca założyć polsat cyfrowy czy telewizie N ponieważ mam polsat i troszke on mnie denerwuje niewiem jak tam z N?
A dlaczego nie Cyfra+? Oto argumenty:
- karta nie jest sparowana z tunerem, możesz kupić lepszy odbiornik (np. na linuxie - net, divx, pvr itp.) niż to co oferują wszystkie 3 platformy razem wzięte; (Dreambox, Azbox itd.); kartę można zabrać na działki gdzie będzie czekał najtańszy np. Echosmart za 120 złotych..
- możliwość korzystania ze splittera, czego nie oferują ani Polsat ani Nka. Przydaje się kiedy żona wygania z pokoju kiedy chce oglądać tvn style, a ty masz mecz ligi angielskiej. Koszt 100-400zł (bezprzewodowy)
- nie mamy narzuconej listy programowej i blokad (przeszukiwanie orbity, zabawy np. z paczką muzyczną Freesat za 28,9 E)
- oferta programowa: jedyny prawdziwy kanał dokumentalny bez reklam 16:9 a nie to bardziewie dla gimnazjalistów, które równie dobrze mogliby wycofać również z Cyfry... Wiadomo o co chodzi. Kino ambitniejsze (Canal+, Ale Kino!) a nie Kevin sam w domu lub sieczka do popcornu. Wiadomoo co chodzi.. Mógłbym wymienić jeszcze kilka przykładów. W każdym razie ja wymieniłem 3 osobom w rodzinie na pakiety promocyjne Cyfry (nie jestem sprzedawcą!) i wszyscy zauważyli jakościowy skok jeżeli chodzi o ramówkę...
- cena; jeśli się dobrze kombinuje (wysyłanie wypowiedzeń lub negocjacje gdy umowa zbliża się do końca) cyfra wychodzi najtaniej. Obecnie przedłużyłem teściom umowę na takich zasadach: pakiet komfortowy+ (wszystkie możliwe kanały nie premium - około 70) oraz paczka Canal+ za 42 złote miesięcznie przez 18 miesięcy (stała cena). Można też kombinować z rabatami na miesiące jeżeli ktoś nie upiera się przy stałej cenie.. Dla nowych jest podobnie a może jeszcze lepiej. Za kilka złotych więcej (to też zależy czy na 13 czy 18 miesięcy) dochodzi paczka Filmbox, wszystkie kanały HD za darmo (6 kanałów), i dekoder PVR HD...
Przypominam, że nie jestem sprzedawcą. Po prostu miałem styczność z wszystkimi ofertami. Kolega wziął od domokrążcy inną platformę na duże pieniądze i cieszył się do momentu, kiedy jego rodzina szukająca ambitnej rozrywki (jacyś tam doktorzy, prof. itp.), zobaczyła u mnie Mezzo... Padło pytanie, czy mogę im to znaleźć na dekoderze...