Polećcie LED-a do PC.

Thoms3101

New member
Witam
Pisałem w dziale plazmy i tam znalazłem pomoc, że w przypadku chęci podłączenia PC pod TV nie ma sensu brania plazmy, bo efekt jest nieciekawy. Także napisze w dziale LCD, żebyście pomogli mi wybrać najbardziej odpowiedni TV do moich wymagań. Napisz jaki model i dlaczego akurat taki. Z góry dzięki.
1. odległość od ekranu? 2,5-3m
2. jak słońce świeci w pokoju? Słońce świeciłoby od prawej strony na TV, ale jak to miałoby szkodzić matrycy to można rolety zasunąć i słońca nie będzie.
3. Jak duży jest pokój? Dziwne wymiary, bo to nie kwadrat jakieś 7 x 4,5m
4. Preferowana technologia: Wy oceńcie co będzie najlepsze. Lubię ostre kolorki :D
5. jaki masz obecnie telewizor? Nie mam
6. jakie programy najczęściej oglądasz? Sportowe, Naukowo przyrodnicze, motoryzacyjne i dużo filmów.
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Różnie, ale z przewagą na wieczór.
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: Raczej bez światła.
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? Nie wiem.
11. preferowana wielkość telewizora? 42-60"
12. preferowana marka? obojętnie
13. czego nie lubisz w telewizorach? Awaryjność i nie ładne kolory.
14. jakie urządzenia będą podłączone? Dekoder C+ HD + PC
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 40% - TV 60% - PC
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? Tak i tak. W dzień więcej na wprost a wieczorami z kątów.
17. czy ważne jest wifi ? Nie musi być.
18. czy będziesz korzystać z widgetów? Nie koniecznie, ale mogą być.
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Raczej nie, bo PC będzie na miejscu.
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Może....
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Obojętnie.
22. ma mieć 3D? Może mieć, ale jak to ma znacznie wpływać na jakość ogólnego obrazu to nie koniecznie.
23. ma mieć slot na karty SD ? Jeżeli będzie USB to nie koniecznie.
24. ma mieć tuner DVB-S? Nie wiem co to. Może ktoś wytłumaczyć?
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI - dekoder cyfrowy, PC i może jakiś odtwarzacz, chociaż niekoniecznie, bo jak będę miał w PC blue-raya to nie będę podłączał.
26. Jaki masz sygnał: HD C+
27. ile programów HD? Ok.15
28. ma stać czy wisieć? Raczej wisieć.
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: Znowu nie wiem co to
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Na dobrej jakości obrazu i ładnym wyglądzie. Z naciskiem na to pierwsze.
32.Ile osób ogląda: 1-4
33.Jaka klasa cenowa ? do 4,3 tyś.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wolę oceny użytkowników niż śmieszne wynurzenia konkurencji.
Pod spodem masz wpisy i w wątku też .
Ale wybór należy do Ciebie.

Thoms3101

New member
A polecilibyście mi uchwyt do tego TV? Najlepiej taki, żeby miał regulację pionową i poziomą.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak będziesz zamawiać to sprzedawca dopasuje CI uchwyt ramowy bez problemów. I spokojnie będzie się trzymał na drewnie.

Thoms3101

New member
Witam
Sory za "zawracanie dupy", ale miałem taki pracowity czas w domu i zakup TV przedłużył się do dziś. Rozmawiałem ze sprzedawcami TV i powiedzieli, że zwykły uchwyt napewno utrzymie sie na tej ścianie, bo to nie jest ciężki telewizor. No to wierzę im na słowo i zamawiam zwykły uchwyt na ścianę z full regulacją a nie ramowy. Tylko chciałem się zapytać odnośnie TV. Zmieniło się coś na rynku od waszej ostatniej rady jaki telewizor mam zakupić? Czy nadal najlepszym wyborem jest dla mnie ten SHARP LC46LE830E? Mają może być w najbliższym czasie jakieś innowacje w dziedzinie tv i warto zaczekać na jakąś premierę? Bo wogóle się nie orientuje w tej dziedzinie, a chciałbym kupić telewizor na lata. Z góry dzięki.

Thoms3101

New member
A jeszcze jedno pytanie. Różni się czym Sharp LC46LE830E od LC40LE830E czy tylko przekątną? Bo teraz sobie pomyślałem, że ten mój pokój nie jest aż tak wielki, żebym potrzebował tych 46", bo przy używaniu pc do TV będę miał jakieś 1,5m także, żeby ogarnąć całe 46" pasowałaby większa odległość, a 40" jest sporo mniejszy ale i tak dosyć duży jak dla mnie :D
A i takie pytanie nie na temat TV tylko na temat telewizji satelitarnej. Jak zamówię sobie na stronie cyfry+ dekoder z anteną i z całym pakietem to czy jest możliwość, żeby jakiś technik z Cyfry+ przyjechał to założyć? Bo od cyfrowego polsatu znam gościa który się tym zajmuje i mi to robił za darmo.

cassub

New member
Montaz ustalasz sobie z kim chcesz.
Poza tym antene zamocowac to kazdy sam moze wiec tylko do ustawienia potrzebny jest ktos miernikiem lub miernik jesli troche orientujesz sie w temacie.

Thoms3101

New member
No wiem właśnie, że potrzebny jest miernik. Ale czy gość z Cyfrowego Polsatu mógłby zmierzyć tym swoim miernikiem czy jest jakiś inny niż ten do cyfry+?
kiki----> Jednak kupuję 46" :D Sprzedałem gitarę basową i mam kasę na wszystko (TV+Uchwyt+Opłata na roczny abonament Cyfry+) :D Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:

Thoms3101

New member
Witam ponownie.
TV przyszedł wszystko gra oprócz jednej rzeczy. Jak ustawie w komputerze rozdzielczość 1920x1080 to mi nie widać krawędzi tzn ucina troche obrazu. Jak to wyregulować? Na mniejszych rozdzielczościach jest znowu nie pełny obraz.
Edit. Dobra już jest OK. W opcjach TV trzeba było ustawić obraz panoramiczny pixel na pixel. Przynajmniej tak zrobiłem i już nie ucina.

Ostatnia edycja:
Do góry