polączenie TV z Komputerem

blade100

New member
witam czy da sie polaczyc TV 55H6500 z kompem, tak aby z komputera obraz znalazł się na ekranie TV? wiem ze jest program Smart View 2.0 ale mi cos z nim nie chce polaczyc ;)

Metrolog

New member
Wystarczy WIN8 i laptop o przeciętnych parametrach w zakładce wybrać rozszerzenie ekranu i gotowe. Na moim komputerze SmartView też nie działa natomiast klonowanie obrazu na zewnętrznym ekranie bezproblemowo.

blade100

New member
Wystarczy WIN8 i laptop o przeciętnych parametrach w zakładce wybrać rozszerzenie ekranu i gotowe. Na moim komputerze SmartView też nie działa natomiast klonowanie obrazu na zewnętrznym ekranie bezproblemowo.

dobra dobra a jak to zrobic na 7-ce i stacjonarny PC? w panelu Ekran nie wyswietla mi nic innego oporcz monitora którego używam

Metrolog

New member
Do komputera stacjonarnego z WIN7 wystarczy procesor min. Intel i3, karta grafiki Intel min. 3000 oraz karta wifi Intela lub Broadcoma na odpowiedniej kości bo nie wszystkie obsługują oprogramowanie Intel WiDi które trzeba będzie niestety dodatkowo zainstalować i skonfigurować. Z moich osobistych doświadczeń wynika że na minimalnych wymaganiach sprzętowych jakie podałem to szkoda sobie zawracać głowę :)

blade100

New member
mam mega dobrego kompa + karte wifi i ni cholere nie da sie odtwarzac obraz bezposdredno z kompa na TV, i nie mowie tu o przesyłaniu plików np filmowych bo to sie da. Mi chodzi o bezposdredni obraz, czyli np gram w gre i chce grac w nią na ekranie TV

pierwszyy

Member
jeśli chcesz grać to raczej nie ma sensu... tylko połączenie przewodowe, czyli hdmi. Bezprzewodowo zwykle jest duży lag rzędu 500ms...

Metrolog

New member
mam mega dobrego kompa + karte wifi i ni cholere nie da sie odtwarzac obraz bezposdredno z kompa na TV, i nie mowie tu o przesyłaniu plików np filmowych bo to sie da. Mi chodzi o bezposdredni obraz, czyli np gram w gre i chce grac w nią na ekranie TV

Ja też nie mówię o przesyłaniu materiału wideo do telewizora a jedynie o klonowaniu obrazu z monitora na ekranie telewizora. O graniu w ten sposób oczywiście możesz zapomnieć z oczywistych powodów podanych w poprzednim poście.

Do góry