Polaczenie tv i laptopa aplikacja allshare

error86

New member
Witam posiadam tv samsung f6400 laptopa samsuga i łączę się z internetem za pomocą routera. Zainstalowałem sobie na laptopie aplikacje allshare bo chciałem wyświetlać filmy na tv. Po włączeniu programu i przejściu konfiguracji tv nie widzi laptopa w ustawieniach allshare w menu, a laptop nie widzi tv. Oba urządzenia wykrywają siec i internet działa. W czym może być problem? Może coś nie włączyłem w TV?

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Jaki system operacyjny?

Do allshare musisz dodać biblioteki z których ma korzystać

u mnie nic nie musiałem instalować TV od razu widzi PC

mogę też z poziomu Windowsa każdy plik mm wysłać do TV

error86

New member
Rzeczywiście nic nie musiałem robić, odpaliłem ponownie dziś program Allshare i laptop znalazł połączenie z TV. Na razie wszystko ładnie działa.

Ostatnia edycja:

error86

New member
Dziwne jest to ze czasem wykrywaja sie nawzajem a czasem nie. W tv czasem jak dam zrodlo to mam hdmi itp. I jest tam tez allsahre a pozniej znowu tego nie ma. Gubie sie juz w tym :)

jarjar82

New member
Już się ucieszyłem że znajdę rozwiązanie problemu...a tu lipa Error sam sie uporał :)

U mnie jest tak że Laptop widzi tel ale Tv juz nie :/ ...tel widzi laptopa i tv ... Tv widzi tel a laptopa ni chu chu :(

Tak jak wspomniał TDX WMP od czasów Visty ma wbudowany serwer DLNA ...mimo to z Vista wiecznie jest pod górkę :/

error86

New member
I lipa. Włączyłem Allshare. Chce wyświetlić film z lapka na TV i sie nie da. Info: nie podłączono urządzenia. Sprawdź połączenie z urządzeniem... Może coś z tą Vista nie tak.

jarjar82

New member
TDX zmiana os w laptopie mija sie z celem i jest karkołomna. Dziwne że telefon Samsung SII jest widoczny dla lapka :/ jak i laptop w SII ....

SP3 do Visty ??? chyba że z jakiegoś nieoficjalnego pliku. Ja mam ustawione aktualizacje na automatyczne. Nawet tam nie zaglądam.

Chyba czas wymienić poczciwą Tosię ....jakby nie było 6 lat z hakiem :D ... a i tak parametrami przewyższa dzisiejsze budżetówki ( pomijam grafe) :p

tdx

New member
Bez reklam
Nie no jasne ale może nie macie włączonego udostępniania plików albo hasła na koncie użytkownika. No nie wiem mam Toshibe na W7 i jak tylko się włączy to TV od razu ją widzi tak jak moją stacjonarkę na W8

jarjar82

New member
czyli nigdzie nie musisz wyszukiwać...dodawać urządzenia ....tylko jest widoczna od razu ? Hmmm ja własnie 3 raz skanuje w zakładce SIEĆ...opcja SIEĆ WiFi DIrect

jarjar82

New member
TDX własnie wywaliłem AllShare'a z lapka i ściągam ten nowy odpowiednik pod nazwą LINK ...w sumie w SII po aktualizacji do JB tez nie ma juz All tylko LINK

Do góry