Witam, posiadam telewizor LG 42LB650V. Pod telewizor jest podłaczony komputer przez hdmi oraz PS4. Aktualnie do telewizora podłączone mam głosniki microlab solo 6c. Głosniki podłaczyłem pod wyjscie słuchawkowe z tv, wszystko działa, jednak gdy chce korzystać z komputera i miec dziwek to musze odpalić tv. Myslałem na poczatku o puszczeniu dodatkowego kabla audio od PC do głośników, potem o kupnie drugiego zestawu tanszego do kompa, lecz teraz mi wpadł nowy pomysł. Microlaby przeniose sobie na biurko i podepne pod PC, a do TV chcialem sobie kupic zestaw 5.1 cena około 500zł.
W necie polecają Genius 5.1 SW-HF5.1 6000, cena ok, wyglad ok wszystko super. Problem jest tylko w tym, że glosniki nie posiadają wejscia audio digital ;/ Czy jeżeli podepne te glosniki pod wyjscie słuchawkowe z tv to nadal bede miał 5.1 ?
Czy istnieje jakis adapter z audio digital na 6 chinch? Czy może za tę cene kupić jakis inny zestaw głosników? Czy jednak zostawić microlaby przy TV a do komputera kupić cos tanszego?
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
W necie polecają Genius 5.1 SW-HF5.1 6000, cena ok, wyglad ok wszystko super. Problem jest tylko w tym, że glosniki nie posiadają wejscia audio digital ;/ Czy jeżeli podepne te glosniki pod wyjscie słuchawkowe z tv to nadal bede miał 5.1 ?
Czy istnieje jakis adapter z audio digital na 6 chinch? Czy może za tę cene kupić jakis inny zestaw głosników? Czy jednak zostawić microlaby przy TV a do komputera kupić cos tanszego?
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam