Pokaż Fajną Fotkę

vvv

Well-known member
Bez reklam
Gdański Klasyk nad Motławą

Mot_awa.jpg

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A zorzy polarnej sprzed 3 dni nie macie? Podobno nad Polską też mozna było uchwycić ja aparatem.

Kamil_89

Member
Krzyśku, hobby tak jak to z Audio, niestety też nie tanie, aczkolwiek i tak mój sprzęt nie jest tyle warty co Twoje zabawki :)

Ja tu jestem tylko gościem a vvv gospodarzem :)

Co do zorzy to na północy może była widoczna, u mnie w Krakowie to co najwyżej mogę smog wrzucić :)

16:9 wrzucę wieczorem jak kompa odpalę :)

vvv

Well-known member
Bez reklam
Niestety nad Gdańskiem pogoda nie dopisała :(
Walki nie będzie ale nowa odsłona Mile widziana :)
Kamil zapodaj coś jeszcze :)
U mnie mało nowości bo zarobiony jestem ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Krzyśku, hobby tak jak to z Audio, niestety też nie tanie,
Wiem Kamil, każde hobby kosztuje, jeśli ma być robione dobrze i z pasją
Czy paralotniarstwo, czy samochody, czy foto czy każde inne. Mnie foto nie pochłonęło aż tak, by brnąć w to mocno, choć z pierwszą lustrzanką wyszedłem ze sklepu z dwu-trzykrotnie chudszym portfelem niż planowałem :D to obiektywy, torba, dodatkowa bateria, lampa błyskowa, dyfuzor, filtry, uchwyt pionowy, torba, statyw, szybkozłączki, uchwyty, spora karta CF (jeszcze wtedy), stos akumulatorków do lampy, nie pamiętam co jeszcze...
A moja żonka chciała "tylko" lustrzankę na urodziny :D

Kamil_89

Member
16:9 w większej rozdziałce też by się przydało :)

Proszę bardzo: https://zapodaj.net/images/2bf5b5f88abe7.jpg

Po za tym, że to jedno z najpiękniejszych miast w europie, nie wspominając już o rozrywkach, tu sie nie da na nudzić, a na smog maskę ;)

Dokładnie tak, nie zamieniłbym tego miasta na inne, przynajmniej na razie :)

Niestety nad Gdańskiem pogoda nie dopisała :(
Walki nie będzie ale nowa odsłona Mile widziana :)
Kamil zapodaj coś jeszcze :)
U mnie mało nowości bo zarobiony jestem ;)

No niestety tak jest, od kiedy pojawił się pierworodny to czasu zdecydowanie mniej, ale coś wrzucę jeszcze :) Zdjęcie z Gdyni zrobione jakiś czas temu ale dopiero teraz miałem czas się nim zająć.

Wiem Kamil, każde hobby kosztuje, jeśli ma być robione dobrze i z pasją
Czy paralotniarstwo, czy samochody, czy foto czy każde inne. Mnie foto nie pochłonęło aż tak, by brnąć w to mocno, choć z pierwszą lustrzanką wyszedłem ze sklepu z dwu-trzykrotnie chudszym portfelem niż planowałem :D to obiektywy, torba, dodatkowa bateria, lampa błyskowa, dyfuzor, filtry, uchwyt pionowy, torba, statyw, szybkozłączki, uchwyty, spora karta CF (jeszcze wtedy), stos akumulatorków do lampy, nie pamiętam co jeszcze...
A moja żonka chciała "tylko" lustrzankę na urodziny :D

To poszło ciekawie, jak karty CF to nie był najniższy model :) Wszystko niestety kosztuje, ja dziś mam taki zestaw że raczej nie potrzebuje nic kupować, lecz niestety tak jak pisałem czasu mało, częściej robię zdjęcia dla kogoś niż dla samego siebie :/

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Kamil, co z tego ze mam powiedzmy wystarczający komplet, skoro nie mam tego czegoś, co Ty i vvv? Wy zrobicie nawet dobre foto tzw. małpką.. :)
Kiedy jeszcze zaczynałem, czytałem stosy poradników, artykułów, z pasją wstawałem rano, chodziłem w teren, ćwiczyłem w praktyce każdy artykuł, każde ćwiczenie. Teorię natychmiast przeobrażałem w praktykę. Tak się uczyłem i wtedy jeszcze jakoś mi szło, jak miałem sporo czasu. Dziś, robota, rodzina, wiadomo... Inne priorytety. Nawet nie mam czasu na posłuchanie muzyki, obejrzenie filmu, a co dopiero pstrykanie fotek i dopieszczanie ich w programach graficznych.
Mam np. kolegę - fana nurkowania. Jeździ chłopak nad różne zbiorniki, nurkuje po wrakach, cały sprzęt ma swój (też oczywiście sporo kosztuje), ale każde hobby trzeba pielęgnować, utrwalać. Wtedy ma to sens. Ja fotografię, czy filmowanie odstawiłem na boczne tory, choć nie odpuszczam i uwielbiam "plastyczność" fotki z lustrzanki vs inne sprzęty, tego nie da się porównać.

Do góry