Podświetlenie matrycy 42" model 7404

tkfranz

New member
Witam, od tygodnia jestem posiadaczem tego telewizorka ..aktualnie nie mogę nacieszyć oka kanałami hd na n-ce i jestem w sumie jeszcze na etapie dopasowania ustawień obrazu. Jedna rzecz, która mnie zanipokoiła to podświetlenie matrycy - w każdym rogu widać rozjaśnienia, czyli coś w rodzaju cloudingu wystepujacego w sony w5500 przez, które zrezygnowalem z soniacza. Przed zakupem nigdzie nie wyczytalem na forach o nierównomiernym podświetleniu w matrycach Philipsa w serii 7 lub 8 dlatego jestem troche zdziwiony i stad moje pytanie " Czy każdy posiadacz ma tak samo?" czy jest to po prostu usterka mojego egzemplarza?

pc131

New member
Właśnie wczoraj zauważyłem po lewej stronie ekranu na swoim 47PLF8404 coś takiego, ale nie jest to na tyle straszne i widoczne raczej tylko w ciemnych momentach (zauważyłem to jak leciały napisy końcowe) - abym reklamował TV. Przynajmniej na ten czas.

luck-81

New member
Philips 32 PFL8404/12

A ja mam podobny problem ze swoim Philips 32 PFL8404/12 tylko, że u mnie lewa i prawa strona telewizora jest zaciemniona na całej długości. Wygląda to tak jakby cień padał. Czy ktoś się z tym spotkał.

marcinpolniak

New member
KIKI A CO POLECASZ DO 3000 zł W ROZMIARZE 37, 40 LUB 42"
Myślałem o tym Philips 7404 ale teraz czytam że to podświetlanie jest trochę nie halo. zona ogląda gównie tv na kartę, ja bym go używał do filmów HD, DVD i kompa. Będę w odległości 2,5 m od tv, jasny pokój.

Do góry