Podlaczenie

krolik122

New member
Pytanie jak Podlaczyc Glosniki Jamo s606 do tego Amplitunera bo w glosnikach sa 4 wyjsci jak to podlaczyc pod jakie wejscia w amplitunerze i jakim kable firma przekruj? Dalej jak i czym podlaczyc to do konsoli Playstation 3 (Narazie to bedzie moje CD) I dalej czym i jak podlaczyc to do TV? Chodzi mi pod jakie wejscia/wyjscia (nazwy) I jakimi kablami firm przekroje itp.??? Z gory Dziekuje Wszystkim za Pomoc

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jaki masz amplituner? Przy standardowym podłączeniu kolumn ( zworka łączy terminale w kolumnach) podpinasz pod terminale front w ampli. Jeżeli amplituner posiada możliwośc podłączenia w bi-amp?, zdejmujesz zworki w kolumnach i łączysz terminale od frontów w ampli doi dolnych zacisków w kolumnie a od surround back do górnych. Konsole możesz podłączyc albo HDMI do ampli i z ampli kablem HDMI do TV, lub HDMI do TV a optykiem/coaxialem do TV. TV możesz również podłączyć coaxialem do amplitunera lub czinczami. Instrukcje czytałeś?, bo to są podstawy.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Nie wiem czy sobie jaja robi? Zadał pytanie, więc mu odpowiedziałem:wink: Mnie takie pytania nie dziwią, bo ciągle na forum się spotyka osoby, którym nawet się nie chce instrukcji otworzyć.

krolik122

New member
Hehe... Dzieki Koledzy za odpowiec! Niestety nie posiadam instrukcji i jestem zielony w tym temacie wiec pytam! Wiadomo ze jakos bym to podlaczyl ale chodzilo mi zeby kupic Dobre kable i nie wiedzialem czy lepszym rozwiazaniem jest podlaczyc wszystko HDMI czy moze lepsze bede inne kable

krolik122

New member
W instrukcji mi napisza ktory kabel jest lepszy lub ktore wejscie tak? Jesli nie chcesz pomoc to nie pomagaj a nie piszesz byle by pisac...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Właśnie kolego tak. Nie napiszą Ci o kablach do kolumn, ale napiszą jak podłączyć urządzenia zewnętrzne i jakimi kablami cyfrowymi. I nie unoś się tak, bo jak widzę to na razie tylko ja Ci odpisałem.

krolik122

New member
Chce poprostu zrobic to Dobrze! Bo po co wydawac niepotrzebnie pieniadze na niepotrzebne kable! A nie zawsze to co pisza w instrukcji bedzie najlepsze...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Instrukcje podają zawsze różne warianty do wyboru i pod które wejścia można to podpiąć. Kable typu HDMI, coaxial czy optyczne nie są drogie, więc to żaden wydatek a zawsze się moga przydać w późniejszym czasie. Oczywiście piszę tutaj o solidnych kablach w rozsądnej cenie, bo ostatnio koledzy żartowali z kabli HDMI po 600zł sztuka. Przeanalizuj to co Ci wyżej napisałem i zobacz jakie masz wyjścia w TV i konsoli.

Do góry