"Borixon", nic nie musisz kombinować,możesz wypróbować taki myk

Kolumny frontowe podłączasz do wzmacniacza,do niego analogiem CD,blu ray. Reszta kolumn zostaje przy amplitunerze,tak jak dotychczas. Oczywiście blu ray podłączony jest jednocześnie HDMI z ampli,oraz jeżeli potrzebujesz suba do CD,lub "uprzestrzenniasz" sobie dźwięk z CD,to coaxialem łączysz CD z amplitunerem. Jest tylko kwestia ustawiania głośności we wzmaku i ampli. Ale to potrwa parę minut. Ja mam Marantz PM 8003, Marantz SA 7003, Marantz SR 5003,blu ray panasonic 500. Mam Pre out,main in...a uzywam właśnie tego połączenia,bo mi dźwięk z analogu bardziej odpowiada. Czy stereo,czy 5.1 wszystko działa,żadnych opóźnień,przydźwięków. Jeżeli 5.1 to wszystko gra ampli oczywiście,tylko dwa przednie kanały wzmacniacz. Troszkę tego trzeba się nauczyć,ale to drobiazg w porównaniu ze zmianą sprzętu,czy przepinaniem kabli. U mnie działa wszystko z jednego pilota(poza panasem),ale jak testowałem,to wszystko ręcznie w parę sekund. Np. w stereo odpalałem CD i ampli,słychac wtedy tylko sub,ustawiłem sobie "mruczenie",potem odpalałem wzmak i wszystko wręcz wzorowo.