Podłączenie TV Funai do kina LG!

czapek

New member
Witam.

Potrzebuję pomocy w sprawie podłączenia telewizora FUNAI LT6-N32BB do kina domowego LG HT903TA-DP żeby dźwięk (jeżeli to możliwe) pochodził z głośników kina. Mnie się wydaje, że będę potrzebował amplitunera, czy coś. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Witam.

Potrzebuję pomocy w sprawie podłączenia telewizora FUNAI LT6-N32BB do kina domowego LG HT903TA-DP żeby dźwięk (jeżeli to możliwe) pochodził z głośników kina. Mnie się wydaje, że będę potrzebował amplitunera, czy coś. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam,

A jakie wejscia i wyjscia ma jedno i drugie ?

czapek

New member
Witam,

A jakie wejscia i wyjscia ma jedno i drugie ?

TV: dwa złącza HDMI, złącze komponentowe, D-SUB, dwa wejścia scart (z RGB), wejście A/V, wejście S-Video oraz wyjście słuchawkowe;

kino: złącze USB 2.0, złącze EURO ( SCART ), złącze EURO RGB, cyfrowe wyjście HDMI, cyfrowe wejście optyczne, wyjście komponentowe, wyjście kompozytowe, wejście wielokanałowe.

tdx

New member
Bez reklam
FUNAI LT6-N32BB >> czy M?

i co chesz do niego podłączyć jak dekoder to najszybciej przez kino bo masz hdmi in i out

10060-rear2.jpg

czyli dekoder >> hdmi >> kino >> hdmi >> TV

czapek

New member
FUNAI LT6-N32BB. Chcę, żeby dźwięk z telewizora, był słyszany w głośnikach od kina domowego.

tdx

New member
Bez reklam
Najlepsza jakość otrzymasz podłączając

czyli dekoder kablówki >> hdmi >> kino LG >> hdmi >> TV Fuani

jeśli jednak z jakiegoś powodu to rozwiązanie Ci się nie podoba musisz użyć dziwnej przelotki z euro w gnieździe scart (in/out) >> chinch L/P >> kino LG

czapek

New member
Będzie wtedy dźwięk słyszany ze wszystkich głośników kina? Bo na tym mi najbardziej zależy.

tdx

New member
Bez reklam
Jak nadawca nafaje w 5.1 to yak ale najczesciej jest to DD 2.0 i wtedy ratujesz sie wlaczajac surround na pilocie od kina

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

czapek

New member
Jak nadawca nafaje w 5.1 to yak ale najczesciej jest to DD 2.0 i wtedy ratujesz sie wlaczajac surround na pilocie od kina

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

Chyba nie mam takiej opcji na pilocie od kina, albo ślepy jestem - surround. Dźwięk już słychać w głośnikach 2.0, ale teraz jakby szło, to fajnie by było, jakby się dało "zrobić" 5.1. :-o

tdx

New member
Bez reklam
Dobra po prostu napisałem sorround a dokładniej chodziło o
VSM : Press VSM to set the Dolby Pro Logic II or VIRTUAL sound.

Do góry