Podłączenie Toshiby SD-580 z PV80 przez HDMI.

mykacz

New member
Witam wszystkich,

Proszę o pomoc z podłączeniem odtwarzacza DVD Toshiby SD-580 z plazmą Panasonic PV80. Pomimo uaktywnienia właściwych opcji w DVD i telewizorze, nie udaje mi się podłączyć tego zestawu przez HDMI. Obrazu i dźwięku niestety brak :(. Może jest na forum ktoś kto dysponuje konkretnie takim zestawem i wie jak rozwiązać problem.
Z góry dziękuję.

mykacz

New member
Uzupełnienie pytania.

Witam ponownie,

Chciałbym uzupełnić moje pytanie o pewne kwestie. Dzisiaj próbowałem podłączyć również przez HDMI w pv80 inny odtwarzacz Ferguson 880. Również bezskutecznie, pomimo wybrania jako źródła sygnału HDMI, zarówno w telewizorze, jak i w odtwarzaczu. Dziwne jest to, że gdy próbuję podłączyć kompa kablem DVI-HDMI to obraz się pojawia.
Zarówno kabel (Vivanco), Toshiba, jak i Ferguson są sprawne i były sprawdzane. Co więcej, Ferguson był podłączony bez żadnej wstępnej konfiguracji do pv80 w sklepie przez sprzedawcę i został wykryty bez problemu. U mnie jednak jest inaczej. Obrazu i dźwięku brak. Niestety zmiana z HDMI1 na 2 lub 3 także nic nie daje. Czy to oznacza iż czas na serwis?
Bardzo proszę o pomoc i radę.

mykacz

New member
kiki napisał:
czy sprawdzałeś kable?
Jaką rozdzielczość masz wprowadzoną w tunerze?
W tunerze? Mam zwykłą kablówkę podłączoną kablem antenowym. W DVD ustawiam AUTO, jeżeli ustawię każdą inną (np. 720p, 1080i) to także nie działa. A kabel też był sprawdzony i jest sprawny.

a4tech

New member
@mykacz

Dot. D-880HX - rozumiem, że po dokonaniu zmian w ustawieniach odtwarzacza, wyłączasz go i uruchamiasz ponownie ???

ps. pamiętaj, że sygnał przez HDMI sam nie przełączy TV w ten tryb. Musisz wybrać odpowiednie źródło ręcznie (pilotem).

mykacz

New member
a4tech napisał:
@mykacz

Dot. D-880HX - rozumiem, że po dokonaniu zmian w ustawieniach odtwarzacza, wyłączasz go i uruchamiasz ponownie ???

ps. pamiętaj, że sygnał przez HDMI sam nie przełączy TV w ten tryb. Musisz wybrać odpowiednie źródło ręcznie (pilotem).
Krok po kroku robię tak:
Podłączam DVD SCARTEM i jest wszystko ok. W opcjach DVD uaktywniam HMDI i wyłączam DVD i telewizor (na gniazdku też). Podłączam kabel HDMI do Fergusona i panasa. Włączam oba urządzenia i ręcznie w TV wybieram HDMI. I lipa. Obrazu brak niezależnie od tego, do jakiego HDMI jest podpięty kabel i czy najpierw włączę DVD czy TV :(.

Ostatnia edycja:

a4tech

New member
No to faktycznie coś jest nie HALO :???:

Zastanawia mnie jeszcze jedno... :confused:
"...Dziwne jest to, że gdy próbuję podłączyć kompa kablem DVI-HDMI to obraz się pojawia..."

W jakiej roździałce wyświetla Ci ten obraz ?????

Bo może coś z 1080p się skopało :confused:

Pozdro.

mykacz

New member
a4tech napisał:
No to faktycznie coś jest nie HALO :???:

Zastanawia mnie jeszcze jedno... :confused:
"...Dziwne jest to, że gdy próbuję podłączyć kompa kablem DVI-HDMI to obraz się pojawia..."

W jakiej roździałce wyświetla Ci ten obraz ?????

Bo może coś z 1080p się skopało :confused:

Pozdro.

Jakkolwiek bym nie ustawił w panelu sterowania Nvidia nie ma problemów - obraz po podłączeniu kompa jest. Natomiast ustawienia panelu NVidii nie powinny raczej wpływać na właściwości HDMI telewizora? Poza tym nawet gdyby jedno gniazdo HDMI było skopane, to bym zrozumiał, ale wszystkie trzy?

Do góry