grzesiek3210
New member
Witam! Jestem nowy na forum i mam probelem.Kupiłem tego właśnie LCDka po dobrej cenie 2799zł (wiem że nie jest to może cud techniki ale miałem ograniczone fundusze).I mam do was takie pytnie jak podłączyć do niego tuner cyfrowy polsat( Echostar DSB 616) który posiada tylko euro złącze.Oraz DVD WIWA 228 która posiada s-video, composit(dobrze mówię,2 audio 1 obraz)oraz Eur
sobiście mam podłączone tak.
Cyfrowy Polsat:Euro -> Euro
DVD Wiwa 228 :composit -> composit
Czy da się to jakoś inaczej podłączyć żeby uzyskać lepszy obraz.Na DVD jest nawet ładnie ale chciałbym wykorzystać na max.możliwości.
I powiedzcie mi jeszcze dwie rzeczy
1.czy ten LCD będzie zgodny z HDTV rozdzielczość ma w miarę ok ale nie ma HDMI tylko DVI.
2.I druga czy przy takim podłączeniu jak mam wykorzystuję skanowanie progresyne czy nie.I czy skanowanie wogóle występuje jeżeli ani ECHOSTAR ani DVD WIWA nie ma Skanowania progresywnego tylko sam TV?
Pozdrawiam i dziękuję.Jak możecie to piszcie co ciekawego wiecie na temat tego TV bo w necie nie mogłem znaleźć żadnych testów w PL języku
Cyfrowy Polsat:Euro -> Euro
DVD Wiwa 228 :composit -> composit
Czy da się to jakoś inaczej podłączyć żeby uzyskać lepszy obraz.Na DVD jest nawet ładnie ale chciałbym wykorzystać na max.możliwości.
I powiedzcie mi jeszcze dwie rzeczy
1.czy ten LCD będzie zgodny z HDTV rozdzielczość ma w miarę ok ale nie ma HDMI tylko DVI.
2.I druga czy przy takim podłączeniu jak mam wykorzystuję skanowanie progresyne czy nie.I czy skanowanie wogóle występuje jeżeli ani ECHOSTAR ani DVD WIWA nie ma Skanowania progresywnego tylko sam TV?
Pozdrawiam i dziękuję.Jak możecie to piszcie co ciekawego wiecie na temat tego TV bo w necie nie mogłem znaleźć żadnych testów w PL języku