Podłączenie PS3 do internetu DSL(kablówka) przez modem TP-Link router TL - WR941N

andretix

New member
Witam wszystkich :) .. Mam do was pytanie jak podłączyć PS3 do internetu (sieć kablowa - kablówka ) DSL . Kupiłem router myślę że nie złej jakości ---- TP-Link TL-WR941N i teraz borykam się z podłączeniem tego wszystkiego . Modem posiadam Motoroli. Czy może mi ktoś napisać krok po kroku jak to wszystko ogarnąć. Serdecznie Dziękuję za Uprzejmość. :eek:k:

mrtwister

New member
nie znam tego routera, ale w moim przypadku na linksysie zrobiłem tak - instalacja routera, podłączyłem wyjście sygnału z modemu do wana w routerze, potem podłączyłem dwa pcty zwykłym kablem, skonfigurowałem router ustawiając hasło na wifi, potem w ps3 dałem autowykrywanie, znaleziono mój router i chyba z 6 sąsiadów, wybrałem swój, wklepałem hasło i bangla pięknie (1 gb z ps store ciągnie mi się w 5 minutek). Do swej sieci mam podłączone dwa kompy stacjonarne, ps3 i laptopa wirelessem. Wszystko chodzi nawet naraz.

Problem możesz mieć z konfiguracją routera, kiedyś na kablówce sam mi się ustawiał i nie musiałem zbyt wiele robić. W razie czego instrukcja routera pomocą.

Podłączasz wyjście z modemu od kablówki do Wana w routerze. Następnie

Bambolo82

Banned
Nic nie trzeba robić żeby podłączyć PS3 do internetu.

Wpisać tylko w PS3 klucz WEP/WPA jeżeli wcześniej zabezpieczyłeś nim dostęp do swojej sieci WiFi.

PS. Czy mógłbyś używać mniejszej czcionki i nie powielać swoich postów?!?!?

gibon7300

New member
Witam ja mam natomiast inny problem posiadam ps3 40Gb i internet radiowy"Infonet". Chcialbym sie dowiedziec czy jest jakas mozliwosc ustawienia neta na ps3 poprzez podlaczenie ps3 do pc za pomoca kabelka zwyklego ethernetowego ??

jacekg36cv

New member
problem z podłaczeniem ps3 do internetu

Witam!mam taki problem posiadam router tp-link i konsole ps3,chciałem to podłaczyc bezprzewodowo ale wystepuje problem!robie wszystko tak jak nalezy według wskazówek konsola wszystko widzi kazde dane moja siec itp mam ustawiony router swoim hasłem wpisuje go w konsoli ale po chwili wyskakuje bład hasła nie wiem co z tym zrobic?prosze o pomoc jak ktos wiec co z tym zrobic praktycznie jest to juz ostatni krok zeby polaczyla a jednak nie daje rady!!

[/QUOTE]

Do góry