Podłączenie LG 42LA640 przez VGA

xavud

New member
Witam,
Przejrzałem i przeszukałem trochę to forum ale odpowiedzi nie znalazłem - jak w temacie chcę podłączyć TV LG 42LA640 pod laptopa ze słabą kartą ATI który ma tylko wyjście VGA ale w TV z analogów mam tylko Component (PrPbY) i Euro. Jakim kablem to połączyć, jaką ustawić rozdzielczość i co zrobić żeby to zadziałało bez zakupu konwertera sygnału? Sprzedają niektórzy kabelki VGA do SVIDEO RCA (chinch) - ale niektórzy coś piszą że urządzenie musi mieć możliwość przełączenia sygnału VGA na Component - nie wiem co to znaczy i czy normalny laptop z przed 5 lat takie coś może. Zrobiłem takie coś VGA cable to Component (nie mogę wstawiać linków - ale pierszy obrazek na google obrazki) ale niestety w ogóle to nie - działa - laptop niby widzi TV po podłączeniu ale po przełączeniu nadal na TV mam brak sygnału. Dodam jeszcze że to sprawdziłem na 2 kompletnie różnych laptopach. Bardzo prosze o pomoc.:blagam:

Swoją drogą parę zdań odnośnie tego TV - może komuś pomoże: smart tv nadal jeszcze kuleje strasznie, przeglądarka beznadziejna, brak obsługi prawego klika myszy, klawiatura często nie reaguje przy pierwszym wciśnieciu litery itp itd - internet mi chodzi 4x wolniej na tym niż na laptopie dlatego chcę podłączyć laptopa który ma zresztą rozwaloną matrycę a koszt wymiany to 1/3 kosztu nowego laptopa znacznie lepszego. Dlatego chcę używać tego tv również jako monitor do tego laptopa.
Dodam jeszcze że 3D ssie również, bolą oczy, trzeba być ustawiony prostopadle w pionie bo pojawia się ghosting - ubiegłoroczny LM64 (odpowiednik) miał to 3d znacznie lepsze i tak nie męczył wzroku.
Z pozytywów - Wifi działa świetnie, ale tylko przy stałym IP, odtwarzanie filmów z odległego kompa - bajka, obsługa DTS wreszcie, nie ma problemu z tekstami do filmów jak się doda linijke z ilością fps na początku pliku. Ogólnie jestem mało wymagającym użytkownikiem TV a dużo od komputerów - dlatego moim zdaniem długa droga przed TV zanim zastąpią PC i na razie Smart TV to bajer prawie nie przydatny. Wielkim minusem dla tego TV jest to że skopali 3D w porównaniu do LM które naprawdę było dobre :(

Ostatnia edycja:
Do góry