Podłączenie komputera z dvi-d do tv przez hdmi, jaki kabel ??

misieqq

New member
Mam karte graficzną z dvi-d, chcę ją podłączyć do tv przez hdmi, na allegro jest dużo różnych kabli tanich drogich 24+1 18+1, jak kupić żeby to jakoś fajnie śmigało, musi być jakis droższy kabel czy wystarczy coś z tańszych, musi byc 24+1 czy styknie 18+1 ?? dzwięk oczywiście idzie osobnym kablem Pozdrawiam
takie coś może być czy to jest straszna tandeta ??:
nr aukcji allegro: 1206313565

misieqq

New member
ok dzięki, niestety na mam nvidię i nie ma opcji żeby dzwięk szedł po hdmi, kabel 18+1 wystarczy wiec jedno już załatwione, tylko jeszcze co z ceną kabla?? czy cena wpływa na jakość przekazywanego obrazu czy tylko ma znaczenie w kwestii jakosci wykonania kabla ?

butcher23

New member
Digital Visual Interface ? Wikipedia, wolna encyklopedia

w zupełności wystarczy 18+1 - a co do jakości nie wiem - ja mam radeona a on wypuszcza dźwięk kablem hdmi podłączonym przez załączoną przejściówkę

Dziś byłem właśnie kupić kabel, ale mieli tylko - adapter dvi-hdmi (z wejściem) ;/
Ty masz tą przejściówkę (sam adapter) czy na kablu z hdmi ??

Mam kartę ATI Radeon x700
taki kabel będzie (żeby był dźwięk !!!)
HTML:
http://allegro.pl/firmowy-kabel-ce-link-hdmi-dvi-5m-gold-filtry-d5-i1211985560.html
Jeśli nie podaj linka (może być na PW)

mario1969

New member
mam 2 kompy podłączone do 2 TV kablami DVI-HDMI 3 i 5 m- kupione były ponad 2 lata temu za 20zł i 26zł, działają do dziś. Choć wśród taniochy łatwiej trafić na bubla. Dodam, że właśnie kupowałem u sprzedawcy z aukcji, ponieważ jestem z Wałbrzycha. Ponadto kupiłem u niego także 2 kable HDMI-HDMI 3 i 5m ze złączką, te połączone 8m nie miały żadnego problemu z przekazem HD z N-ki do LCD, gdzie niektóre pojedyncze kable wykładają się w przekazie już przy pow. 5 m. pozdrMW

pkomp

New member
butcher a ten x700 to wogóle potrafi wysłać dźwięk?nie sądzę - najpierw sprawdź czy karta ma kodek albo wejście spdif(jak u nvidii)
ja mam przejściówkę - miałem ją z kartą hd4850

butcher23

New member
butcher a ten x700 to wogóle potrafi wysłać dźwięk?nie sądzę - najpierw sprawdź czy karta ma kodek albo wejście spdif(jak u nvidii)
ja mam przejściówkę - miałem ją z kartą hd4850

Niestety dźwięku nie ma - tak jak myślałem
Ale Polak zawsze coś wykombinuje :-D

Dźwięk będzie szedł z laptopa na głośnikach 5.1
I będzie git:-D

Do góry