Podłączenie komputera do TV przez kabel hdmi-hdmi

notic

New member
Witam

Niedawno kupiłem TV Toshiba 32XV550 i chciałem go podłączyć do kompa kablem HDMI-HDMI. Kartę (ATI Radeon HD 3200 Graphics) mam wbudowaną w płytę główną i ma ona wejście HDMI. Gdy podepnę do niej TV, windows pięknie wykrywa telewizor, ustawiam wszystko jak trzeba (klonowanie ekranów) ale jedyne co widzę na ekranie telewizora to niebieski obraz. Wie ktoś może jak się z tym uporać?

Z góry dzięki za pomoc

notic

New member
Ustawiłem na extend i znów w windzie wszystko ładnie działa (przy screenie pulpitu pokazuje oba ekrany) a tv dalej niebieski o_O
Może to być wina kabla? Nie wiem czy 54 zł z 5 metrów kabla hdmi to dobra cena :D

msgeorgem

New member
Radek 3850 + Toshiba 42XV550P = Niebieski Ekran

MAM DOKŁADNIE TEN SAM PROBLEM, PRZEZ DVI-HDMI NIE WYŚWIELTA mi obrazu,(wykrywa normalnie model i parametry telewizora) kombinowałem na wszystkie modele i nic, raz zobaczyłem obraz full hd, ale moja radość trwała krótko bo do restartu kompa... jako pewną protezę mogę Ci polecić połączenie zwykłym kablem bodajże (dvi,d-sub, u mnie w TV jest wejście d-sub nie wiem jak u Ciebie), wykryje ci standardowy monitor i obraz wyświetli w niższej rozdzielczośći u mnie wyświetla w WXGA, nie jest to to co chciałem ale do divixów i dvd wystarczy. Ale nie po to kupiłem FULLHD żeby nie mieć możliwośći uruchomienia na maksa... spróbuję z kartą NVIDII może będzie działać... musze tylko ją wycyganić na pożyczki od sprzedawcy :)

Ostatnia edycja:
Do góry