Podlaczenie kompa do telewizora

Woodee

New member
Witam,

Mam problem z polaczniem tych 2 urzadzen. Moj telewizor to Sony Bravia KDL-32V2000, natomiast karta graficzna to gf 8800gt. Okolo 2 miesiace temu komputer normalnie wspolpracowal z telewizorem tzn wyswietlany byl obraz na pelnym ekranie, nie drzal. Komputer polaczony byl z telewizorem poprzez kabel DVI-HDMI. Jednak pewne okolicznosci (odkurzanie za kompem) zmusily mnie do odlaczenie chwilowo TV, co pozniej zaowocowalo tym, iz komputer wiecej nie mogl wykryc telewizora. Probowalem najrozniejszych sposobow, aby przywrocic polaczenie miedzy tymi dwoma urzadzeniami. Kupilem nowy kabel, bo myslalem, ze moze stary jest zepsuty. Oddalem TV do serwisu z podejrzeniem, a nuz wyciagnalem kabel tak nieudolnie, ze zniszczylem wyjscie HDMI. Podlaczalem TV kablem d-sub, ale obraz albo nie byl na pelnym ekranie, a jak juz byl to "plywal" w miejscu. Przeinstalowalem system, sterowniki i nic nie pomaga. Ma sie takie wrazenie jakby komputer "widzial" kabel, ale bez TV. W serwisie powiedziano mi, ze mam wymusic na komputerze znalezienie telewizora, ale jakos ta rada nie bardzo mi pomogla. Staralem sie zdefiniowac w iNvidia control Panel w opcjach kreatora wielu monitorów rodzaj polaczenia itp, ale komputer jak nie widzial, tak nie widzi dalej TV :confused:. Jesli ktos spotkal sie wczesniej z podobnym problemem, badz ma jakies pomysly to prosze o sugestie.

Pzdr

slawko_23

New member
Bez reklam
Tak, tylko, że ten model obsługuje kompa przez vga tak podaje w instrukcji producent. podłączenie przez hdmi z dvi nie zapewnia prawidłowej obsługi wszystkich trybów.

Do góry