podłączenie kompa do plazmy

hary31

New member
Witam wszystkich

Mam panasa 42 pe 55 i problem z podłączeniem do kompa w celu oglądania filmików. Wyjście na kompie s-video do telewizora podłączyłem to poprzez przejściówkę z S-video na Euro. Po podłączeniu obraz jest czarno biały.
Pomocy co robić????

ERNI

New member
Albo wina przejściówki albo sterów karty graf.
Może być tez tak że karta podaje NTSC a TV akceptuje PAL.
Stawiam na karte.

maszek

New member
Bez reklam
hary31 napisał:
Witam wszystkich

Mam panasa 42 pe 55 i problem z podłączeniem do kompa w celu oglądania filmików. Wyjście na kompie s-video do telewizora podłączyłem to poprzez przejściówkę z S-video na Euro. Po podłączeniu obraz jest czarno biały.
Pomocy co robić????

Instrukcja th_37_42pe55e_Deu_228A.pdf, strona 37 do ściagnięcia tutaj http://www.panasonic.co.uk/customer-Support/download-centre.asp?did=134742&fmt=pdf (zaznacz checkbox I Accept i kliknij download).
Komputer (Spielkonsole/Computer RGB) możesz podłaczyć do AV1 lub AV3 i pobawic się ustawieniami w menu dla tych wejść AV.
Do Eurozłacza powinny wchodzić dwa kable:
1.od S-Video po którym przesyłany bedzie sygnał video
2.od MiniJack po którym przesyłany bedzie sygnał audio
Podaj swojego maila to wyślę Ci rozpiskę jak je połączyć.

hary31

New member
podłączenie plazmy do kompa

chyba nie jest to wina karty grafiki bo poprzedni telewizor 100 hz samsung był podpięty do tego samego kopma przez s-video z obu stron i obraz był OK. Fonia idzie jacki`em bezpośrednio na wzmacniacz

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Oczywiście ze nie jest to wina karty, musisz w menu telewizora, wskazać że pod danym złączem masz sygnał s-video i po kłopocie.

Pozdrawiam

Do góry