Podłączenie - kino domowe LG i telewizor Samsung

Username123

New member
Hejka!

Od paru godzin jestem strasznie sfrustrowany, ponieważ albo jestem głupi i nic mi nie wychodzi, albo coś mi nie działa. Stawiam na to pierwsze :p

Otóż: posiadam telewizor Samsung UE55F6320AW

i chciałbym do niego podłączyć kino domowe LG BH7530T.

Do telewizora podłączam jeszcze dekoder Cyfrowego Polsatu, konsolę PS3 oraz magnetowid :)

Teraz pytanie: jak to mam podłączyć, żeby to wszystko działało z dźwięku z telewizora? W sensie w ustawieniach robię ''głośniki zewnętrzne'', gdy podłączone mam do HDMI 4 (DVI) ale ni huhu, nie ma głosu.

Myślałem, że jak podłączę kablem HDMI z kina domowego (wyjście ''out to TV'' na tylnym panelu kina) do jakiegokolwiek portu w telewizorze, to będzie działać. Ale nic nie działa, jedynie jak wybiorę SOURCE 4 czyli tam, gdzie jest kino podłączone, to dźwięk jest. A nigdzie indziej nie ma.

Zależy mi, żeby było prosto: włączam telewizor i cokolwiek puszczę, czy to konsolę, cyfrowy polsat czy inne, dźwięk będzie z kina domowego.

Ni cholery nie wiem, jak to zrobić. Pomóżcie.

tdx

New member
Bez reklam
kino hdmi out >> hdmi do TV >> HDMI 2 (ARC)

wybierasz w TV głośniki zewnętrzne i działa.

PS musisz mieć włączony w TV anynet a w kinie SIMPLINK włączone

Username123

New member
Dzięki za odpowiedź.

Działa, gdy wybiorę w ustawieniach TV w dźwięku opcję ''odbiornik''. Na ''Głośniki zewnętrzne'' nie działa.

W każdym razie, nie słyszę dźwięku przestrzennego, czy działa on jedynie podczas odtwarzania w blu rayu? Tudzież w ps3 na blu rayu?

tdx

New member
Bez reklam
aaa no to na pilocie pociśnij przycisk 3D SOUND... bo to zależy od nadawcy spróbuj odpalić coś w dts 5.1 na usb w TV albo z konsoli w 5.1

Do góry