Podłączenie kino domowe + LCD FHD

kebab84

New member
Witam, zakupiłem dziś do mojego telewizorka model samsung Le37m8, kino domowe YAMAHA HTR-6030 i chciałbym połączyć telewizor, DVD(Yamaha) oraz amplituner tak żeby uzyskać dzwięk przestrzenny przy oglądaniu telewizji oraz samego DVD. Interesuje mnie dokładnie jakie przewody powinienem zakupić i jak je połączyć. Dziękuję z góry :) W razie pytań pisać :):hmm:

kebab84

New member
kebab84 napisał:
Witam, zakupiłem dziś do mojego telewizorka model samsung Le37m8, kino domowe YAMAHA HTR-6030 i chciałbym połączyć telewizor, DVD(Yamaha) oraz amplituner tak żeby uzyskać dzwięk przestrzenny przy oglądaniu telewizji oraz samego DVD. Interesuje mnie dokładnie jakie przewody powinienem zakupić i jak je połączyć. Dziękuję z góry :) W razie pytań pisać :):hmm:

Dla wybranej 1 osoby, która mi pomoże SMS specjalny na dowolny cel na kwotę 10zł

Voy

New member
Ale przeciez masz to wszystko w instrukcji napisane! Nie zlicze tez tego typu tematow na forum... Optykiem laczysz tv z ampli, ampli z dvd coaxialem, dvd z tv przez euro.

broda1725

New member
Bez reklam
Napisz dokładnie jaki masz model tv bo 37m8 to nie znam chyba że to model m87. Jeśli tak to tam nie ma wyjścia optycznego (chyba że się mylę, sprawdź w instrukcji) więc masz w tv wyjście dźwięku AUDIO OUT (2xRCA) i podpinasz ten kabelek do ampla, może być tańszy może nawet masz taki w domu. Dalej Dvd jaki model ? jeśli masz w dvd wejście HDMI to skorzystaj z niego aby podpiąć obraz i dźwięk do tv jednym przewodem kup jakiś do 50 zł więcej według mnie, chodź zdania są podzielne. Jeśli nie ma HDMI to podepnij przez Component uzyskasz dobrą jakość analogową sygnału. A z dvd dźwięk do ampla albo optykiem lub coaxialnym. Wszystko zależy jakie masz wyjścia w dvd.

A poza tym troszkę jak byś poszukał na forum to znalazł byś odpowiedz, a i dobrze przeczytał instrukcje od TV, AMPLA, i DVD :D

A co do tych pieniędzy to jeszcze takiego agenta nie widziałem żeby płacić za porady z forum, he he dobry jesteś (bez obrazy). Trochę chęci by wystarczyło.

Ostatnia edycja:
Do góry