Podlaczenie kina z komputerem plazma i projektorem

uzuel

New member
Witam

(przepraszam za brak polskich znakow)

Mam maly problem.
Probuje spiac komputer (karta GF 460 - wyjście mini HDMI) z amplitunerem YAMAHA RX-V367 i plazma Panasonic-a. Jeśli podlacze tylko komp z amplitunerem nie ma problemów - komputrer widzi ze podpięty jest amplituner i da się wyslac dźwięk 5+1. Natomiast jeśli wlacze TV podlaczone do aplitunera, to komputer widzi już nie amplituner a TV i nijak nie potrafie wyslac do amplitunera dzwieku 5+1.
Czy ktoś wie co zrobić żeby to wszystko zagralo?
Inny problem to taki ze ten amplituner posiada tylko jedno wyjście HDMI a ja chce jeszcze podlaczyc projektor. Czy wystarczy podpiac tania prosta przejsciowke 1->2 HDMI. Widzialem takie cudo w Auchan za 20PLN. Dodam ze nie będę raczej miał rownoczesnie wlaczonych projektora i TV.

Pozdrawiam

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem co widziales za 20zl, ale nie kupuj tego.
Potrzebujesz sporo drozszego urzadzenia, ale i tak nie ma gwarancji ze zadziala, najlepiej z polecania zakupic konkretne urzadzenie, tak aby nie bylo problemow. Najtansze i najpewniejsze rozwiazanie, to mimo wszystko przelaczanie kabli. Najlepsze, to wymiana na ampli 2x hdmi out. Wszystko po srodku, to loteria, w ciemno bym nie kupowal.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Rozgałęznik za 20 zł w Auchan to na pewno nie rozgaleznik. Cos pewnie będzie nie tak, rozdzielczość, szybkość, węszę tu podstęp ;) Takie urządzenia nie kosztują 20 zł. W Auchan jest o tyle OK, ze zawsze możesz poprosic o podlaczenie lub oddac po przetestowaniu w domu.
Możesz probowac przepinać kable, ale uwazac, by za ktoryms razem nie uszkodzić gniazda. Najlepiej wymiania ampli na 2xHDMI Out.

uzuel

New member
Dziekuje za odpowiedzi.
Co do tego rozdzielacza to dzięki uprzejmości obsługi z auchan przetestowaliśmy ten rozdzielacz na sklepie. Z jednej strony podlaczylismy BD a z drugiej dwa tv. Pomimo bardzo prostego rozdzielacza (0 elektroniki) zadzialalo calkiem sprawnie. Obraz i dźwięk był rownie dobry jak bez rozdzielacza.
Ale to jest najmniejszy problem - zawsze mogę przepinać recznie :)
Najbardziej mnie boli ze po podpięciu komp- amplituner - tv, komputer pokazuje ze podpięty do HDMI jest telewizor i nijak nie chce przeslac dzwieku 5+1 (z stereo nie ma problemu). Może amplituner da się tak ustawić żeby odseparowal tv od komputera.
I tu przede wszystkim proszę o porade.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc i pozdrawiam

uzuel

New member
Sporo czasu już temu poswiecilem i niestety nic to nie przyniosło. Po podlaczeniu do amplitunera tv, komputer pokazuje w urządzeniach do odtwarzania tylko tv a amplituner znika. A w opcjach tv (w komputerze) dostepna jest tylko jedna opcja dzwieku - stereo. :(

Do góry