Podłączenie kilku sprzetów kabel optyczny

maciekbaku

New member
Witam

Chciałbym podłączyć do amplitunera z jednym wejściem optycznym kilka sprzętów:
1. TV
2. Dekoder UPC
3. Konsola

W tej chwili mam podpięty jedynie dekoder do amplitunera ale chciałbym żeby wszystkie sprzęty były nie zależne od siebie. Amplituner firmy Sherwood(ale to chyba bez znaczenia jaka firma).
Chciałbym zminimalizować ilość kabli.

Pozdrawiam Maciej

Snikers89

New member
Bez reklam
No to chyba nie podlaczych ich zeby kazdy dzialal niezaleznie. Szczerze to nigdy nie widzialem zeby ktos laczyl 3 kable optyczne pod 1 gniazdko.

brodacz

Active member
Bez reklam
Jest bo mam tak zrobione. Wszystkie sprzęty bezpośrednio do tv przez HDMI a z tv wyjście optykiem do ampka.

brodacz

Active member
Bez reklam
Przecież to na jedno wychodzi. Skoro i tak dekoder i konsole musi podłączyć do tv to kabli nie ubędzie. Chyba, że w tv nie ma wyjścia optycznego...

maciekbaku

New member
A co w przypadku gdy na tv akurat gram(lub oglądam coś na smarcie, czy nawet z konsoli leci muza a ja chce akurat oglądać TV, itp. itd.) a z dekodera chce słuchać muzy na amplitunerze?
W amplitunerze mam kilka źródeł i mogę sobie zmieniać z którego akurat źródła chce korzystać.
Jeśli się mylę to mnie proszę poprawić :)

Snikers89

New member
Bez reklam
Czyli wszystko musi byc podlaczone osobno do ampli. Koniec kropka. A jak masz 1 optyczny i tylko nim chcesz no to lipa

Disto

New member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Jak dla mnie to przekombinowane.

Może tak może nie. Ktoś to produkuje bo ktoś to kupuje. Ktoś to kupuje bo potrzebuje.
Czasem w sprzętach, które ludzie mają nie ma tylu odpowiednich wej/wyj co trzeba no to się "kombinuje".
Jak widać możliwości są. Trzeba sprawdzić na własnej skórze jak to działa i czy ma sens.
Ktoś zapytał, ktoś podpowiedział.... :)

Do góry