Podlaczenie HDMI w HK355

HD Viewer

Banned
Witam
Podpialem do HK355 Pc i odtwarzacz BluRay kablami HDMI.
Jednak zauwarzylem, ze teraz obraz jest mniej plynny niz jakbym podpinal kazde uzadzenie bezposrednio do TV.
Jakosc jest taka sama (czyli dobra) ale pojawiaja sie minimalne "skoki" powodujace pogorszenie plynnosci. czy da sie jakos poprawic plynnosc obrazu?

soplus

Active member
Bez reklam
Podepnij przez componenta i zobacz jak wtedy się zachowuje obraz. Ja przez HDMI mam problemy z CD Audio w HK255, jak jest tylko coax to wsio ok więc z obrazem może też tak być.

HD Viewer

Banned
@soplus wole zeby odbywalo sie to po HDMI - po to kupilem ampli z HDMI zeby wlasnie tak przesylac obraz i dzwiek. U mnie ten obraz nie jest zly tylko co jakis czas widac lekkie "potkniecie" obrazu, ze tak to ujme ;).
Fajnie gdyby byla opcja, ze HK nie uzywa swoich skalerow, tylko przepuszcza sygnal video odpowiednio obrobiony w urzadzeniu zewnetrznym.

soplus

Active member
Bez reklam
No ja też walczę z serwisem, pisałem do dystrybutora i oczywiście zero odzewu, błedy hdmi też mnie wkurzają i mówią zęby nie używać hdmi (wprawdzie w aucie ma pan 6 biegów ale wsteczny może czasem nie działać - to ich filozofia). Poradziłem tylko, żeby spróbował z innym podpięciem aby sprawdzić. A z tego co wiem to przetwarzanie w HK można wyłączyć.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry