Podłšczenie PC do kina domowego przez DisplayPort

Piteero

Member
Czeœć!
Mam taki kabel przejœciówkę HDMI -> DisplayPort (004 Kabel DisplayPort do HDMI Adapter 1,8 m FV (5500930060) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) i próbowałem tym puœcić dŸwięk z karty graficznej Gigabyte Geforce GTX970 (Gigabyte GeForce GTX970 4096MB 256bit WindForce III OC - Karta graficzna PCI-E - Sklep komputerowy - X-KOM.PL) do kina domowego Philips HTS3367 (Zestaw kina domowego DVD HTS3367/12 | Philips-). Niestety system nie wyœwietla tego podłšczenia:
2ir2pl3.jpg

Pytanie czy da się to tak zrobić w ogóle? :)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
Kolego, z tego co widzę, to HDMI tego Philipsa to wyjście, więc siłą rzeczy nie da się podłączyć w ten sposób. Na marginesie. Ja używam tego. Ale to działa tylko w jedną stronę: DP -> HDMI. W drugą – nie. Wygląda, że ten przewód również działa w jedną stronę. Jeśli cyfrowo, to pozostaje jedynie koncentryczne wejście cyfrowe, które ten Philips posiada.

Pozdrawiam.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
I słusznie, jak Kolega napisał, to będzie działać. Tyle tylko, że analogowo. Podłączenie Philipsa przez „koncentryk” da nam lepsze podłączenie – cyfrowe.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Rozumiem, że to płyta gł. Kolegi? Połączenie tej płyty z tym Philipsem to nie najlepszy mariaż i jak dla mnie, szkoda na to czasu i pieniędzy. Tu potrzebne jest dość radykalne podejście. Trzeba było by na coś się zdecydować; albo rozwijamy PC, albo zostawiamy go tak jak jest, a wymieniamy "amplituner". Ja zrobiłbym to drugie. O ile sama płyta jest dość słaba (wyjścia), to nadrabia to bdb. grafiką. I to wszystko. Skoro stać Kolegę na taką grafikę, to potrzebna była by też dobra karta muzyczna, jeśli chcemy coś na tej płycie osiągnąć. Karta graficzna nie posiada wyjścia audio (optyczne, koncentryczne) jako takiego, jak również sama płyta.
Póki co, to może niech Kolega zostawi to tak jak jest.

Do góry