Plzama LG42PN450B czy LED do 1500

suchy0070s

New member
Wita. Mam do wydania 1500zl i musze kupić tv do 42 cali. Zastanawiam się nad plazma LG 42PN450B bądź LED : Sharp LC39LE350V-BK lub LG 39LB5610. Tv nie musi miec bajerow typu smart itp. Ma miec dobry obraz, sport, film. Prosze o pomoc w wyborze

jacekcy

New member
Z kupieniem plazmy, to może być dziś problem. Jednak gdy jest dostępna, to jak najbardziej polecam. Do Twoich wymagań (sport i film) to moim zdaniem lepsze rozwiązanie niż LEDy.

suchy0070s

New member
No właśnie w sklepach juz pozostaly tylko panasy za 6000, a LG konczy produkcje z tego co wiem w listopadzie. Sa jeszcze dostepne w necie, ale chyba trzeba sie pospieszyc. Bylem dzis w sklepie to gosc mi powiedzial ze te plazmy moga byc gorsze od LED, choc szczerze watpie. Sam mam w domu Panasa 37 plazme i obraz zyleta. Zastanawiam sie nad plazma LG bo nigdy nie widizalem obrazu z nich.

jacekcy

New member
Panas wypada lepiej niż LG. Znajdziesz to nawet na tym forum. W domu mam około 2 lata model LG, który Cię interesuje. Żadnego buczenia i powidoków, specjalnie wyższych rachunków za prąd (2-3 godziny dziennie). Fakt, że gdy oglądam w słoneczny dzień to lepiej zasłonić rolety, żeby wyeliminować efekt lustra.
Wymieniłem (oddałem) LEDa Philipsa 42fpl6008 (zwiechy TV, brak reakcji na pilota) biorąc plazmę i był to trafny wybór.

Inna sprawa, że LEDy będą miały swoich zwolenników i niedługo nie będzie dyskusji, bo plazmy już nie kupisz. Nie będzie wyboru.

Zanim kupisz jakikolwiek telewizor zobacz go w akcji w sklepie i porównaj z innymi, pobaw się pilotem....

Ostatnia edycja:

suchy0070s

New member
No właśnie kolego nie mam jak sprawdzić tej plazmy bo w żadnym sklepie juz jej nie ma :-( ogladalem te LEDY ale nie bylo szalu, obraz ziarnisty (domyslam sie ze moze to byc efekt podlaczenia 30 telewizorow i do tego slabymi kablami, choc gosc powiedizal ze to obraz w HD to mi rece opadly), kolory przesycone (co sprzedawca zachwalał...hehe)....a jak sie ma ta plazma kolego podczas ogladania meczy np??

suchy0070s

New member
wydaje mi się, że czerń i tak bedzie lepsza w kazdej plazmie, oraz podczas ogladania dynamicznych scen, lub sportu nie bedzie widoku np "chmurki" za piłką z czym sie spotkalem w LED (mówie tutaj o LEDach w polce cenowej do 2000 zł)

RHJG

New member
Bez reklam
To ciekawe co piszesz bo ostatnio ustawiałem LG 39" i 42"B 651 i nie było żadnych chmurek, smużenia a TV za 1300 zł i 1500 zł.Ale tak jak doradza chyba nick vel digitalus to bierz plazmę bo ona po prostu Tobie
" lepiej leży" i nie będziesz się stresował kolorami przesyconymi???

Do góry