Mam telewizor LG OLED C4 77" oraz dekoder Canal+ Ultra Box 4K. Wczoraj miałem serwis LG, który wymienił płytę główną w telewizorze, ale problem nadal występuje. Serwis stwierdził, że problem leży po stronie dekodera Canal+, ponieważ pojawiają się artefakty obrazu, takie jak drgania, zniekształcenia tekstur (np. metaliczne tekstury) oraz powtarzające się wzory na zdjęciach (np. liście na drzewach). Obraz staje się ziarnisty i rozmazany, szczególnie na statycznych obrazach (np. dachy domów, samochody).
HDMI zostało przetestowane przez serwis LG i jest w porządku. Czy zmiana dekodera na DualBox może pomóc? Słyszałem, że DualBox 4 kma gorsze parametry, ale może mieć inny procesor, który lepiej poradzi sobie z przetwarzaniem obrazu. Ma ktoś doświadczenie z takim problemem? Czy zmiana dekodera rzeczywiście pomoże?
HDMI zostało przetestowane przez serwis LG i jest w porządku. Czy zmiana dekodera na DualBox może pomóc? Słyszałem, że DualBox 4 kma gorsze parametry, ale może mieć inny procesor, który lepiej poradzi sobie z przetwarzaniem obrazu. Ma ktoś doświadczenie z takim problemem? Czy zmiana dekodera rzeczywiście pomoże?