dekoder@buziaczek
New member
Dzięki znalazłem jest ok.
dekoder@buziaczek napisał:Dzięki znalazłem jest ok.
dekoder@buziaczek napisał:A możesz mi jeszcze podpowiedzieć jak najlepszy zrobić format z 1920x1080i TOD na 720x576 mpeg żebym mógł edytorem Pinacle 11+ załadować i obrabiać dalej, czy format nagrywania kamerą zmniejszyć?
Bo powiem szczerze że poprzednio miałem kamerę też z HDD Gz-mg40
pliki były Mod i było bezproblemowo na Pinacle 11 czy lepiej synał przegrać
z gniazda DV na Fire Wire mpg2 720x576 a dopiero póżniej na Pinacle
mirkos napisał:A ja mam mały problem z konwersją plików TOD w Power Directorze 6.
Otóż gdy PD przekonwertuje pliki TOD na MPG to co jakiś czas (kilka minut) na ułamek sekundy obraz robi się taki pikselowaty i słychać trzask.
Gdy odtwarzam plik TOD przez VLC player nic takiego nie ma miejsca.
Gdy przekonwertuje TOD za pomocą MPEG StreamClip opisany na PcLab to jest OK, ale znów gdybym chaiał je obrobić w PD to nie ma dźwięku.
Co mogę z tym zrobić? Chciałbym mieć obrobione pliki w wysokiej rodzielczości i to bez trzasków.
Jeżeli trzeba to mogę wrzucić przykładowe urywki filmików.
W menu kamerki nie wyświetal na ekranieA jak jeszcze wyłaczyć przy odtwarzaniu z kamery bezpośrednio na TV
te wszystkie sympole i ikonki ekranowe żeby był czysty obraz jak by była potrzeba przegrać karta telewizyjną lub stacjonarną nagrywarką DVD?
dekoder@buziaczek napisał:Ja mam pytanko odnośnie GZ-HD7 czy jest jakaś regulacja ostrości w wizerku do oka ponieważ mam słaby wzrok -3 prawe i lewe oko a jak się spojrzę to widze przez ten wizier zamgłą.
Bo np. w rolnetkach było coś takiego czyli regulacja -3 do +3
Jeżeli ktoś wie to proszę o poradę.