Musisz zresetować telewizor do ustawień fabrycznych (z ustawień Androida)Przedwczoraj zainstalowałem soft V528 i niestety pierwsze odczucie nie jest korzystne... Wydłużył się czas uruchamiania telewizora z 45-50 sekund do 1.5 minuty... Czy też tak macie?
u mnie aktualizacji szybkie włączenie nie działa. Aktualizacja automatyczna z v373 na v528. Jakieś pomysły co z tym zrobić?
Mam to samo.
Na wschodzie piszą o 534 przez OTA.
Nvm resetuje ustawienia obrazu dźwięku itp. Reset shop resetuje te ustawiania plus przechodzisz całą procedurę uruchomienia androida, z wpisaniem konta itp. wylogowuje cię też chyba z aplikacji. Aplikacji natomiast nie usuwa.
Nvm resetuje ustawienia obrazu dźwięku itp. Reset shop resetuje te ustawiania plus przechodzisz całą procedurę uruchomienia androida, z wpisaniem konta itp. wylogowuje cię też chyba z aplikacji. Aplikacji natomiast nie usuwa.
Dzwonił do mnie serwisant (zgłoszenie reklamacyjne nie działania funkcji instant on).
Rada serwisu, zabieramy tv na warsztat i wgrywamy starą wersję systemu podziękowałem.
Na wschodnich forach piszą, że działa zainstalowanie starszej wersji systemu wyłączenie funkcji szybkiego startu i wówczas wgranie nowego androida8.
Można zrobić downgrade w domu, w sensie podpiąć pendrive z andkiem7 i zainstalować ? Czy nie będzie to możliwe, bo wykryje starszą wersje systemu?
Dlaczego podczas oglądania filmu na Netflix wyświetlają się drobnym drukiem napisy w rogu ekranu. Jak to wyłączyć?
Po angielsku:Witam
Czy może ktoś mnie oświecić jak w wersji 528 zamykać aplikacje?
W wersji Androida 7 po przytrzymaniu home można było zabijać aplikacje a wersji 8 pojawiają się aplikacje do uruchomienia ?!
Czyżby tyko tv guardem ? Trochę to zabiera czasu.
Oraz w wersji 8 v528 nie działa za każdym razem szybkie wyłączanie tv, też tak macie?.
Powoli męczy mnie ten tv
Głupie pytania... albo nie:
How can I "call" the task manager in Android 8 in TCL? The long press in "Home" no longer works...
https://www.reddit.com/r/bravia/comments/a52ld2/how_to_kill_misbehaving_apps_with_android_8_oreo/