Plazmy Panasonica - jakie i kiedy ?

Hartson

New member
Bez reklam
Dzwoniłem dzisiaj do Panasonic Polska. Pani z biura handlowego z którą rozmawiałem powiedziała mi, że plazmy 50 PY 85 będą dostępne w połowie kwietnia a 50 PY 800 od początku maja.... Pożyjemy zobaczymy.

ulysse

New member
To naprawdę jakiś żart.... 50PV80 nie będzie wcale więc zdecydowałem, że w takim wypadku mój wybór padnie na 50PY80P ponieważ to najtańszy(tylko pytanie czy nie przekroczy mojego budżetu 5500zł) model z FullHD. A tutaj informacja, że na ten model trzeba poczekać miesiąc....takie sytuacje to chyba tylko w Polsce...

sanchopan

Banned
Hartson napisał:
Dzwoniłem dzisiaj do Panasonic Polska. Pani z biura handlowego z którą rozmawiałem powiedziała mi, że plazmy 50 PY 85 będą dostępne w połowie kwietnia a 50 PY 800 od początku maja.... Pożyjemy zobaczymy.

A o 46PY85 pytałeś może czy już jest albo kiedy będzie...?

ulysse

New member
"Witamy!
Uprzejmie informujemy, że dystrybucja modelu TH-46PY80P jest przewidziana na miesiąc maj, zaś modelu TH-50PY80P na bieżący miesiąc. W chwili obecnej nie planujemy dystrybucji modelu TH-50PV80."

To jest odpowiedz od Panasonic.

sanchopan

Banned
A co to za model 50py80?
Jaka cena orientacyjna? Bo na niemieckiej stronie Panasa widzę ceny 42py85 oraz 46py85 - ale 50py80 nigdzie nie widzę...?:hmm:

ulysse

New member
Z tego co się orientuję to TH-50PY80P będzie najniższym modelem FullHD na nowej matrycy. A sam nie mogę znaleźć żadnych dokładnych danych na jego temat. Postaje mi tylko czekać i mieć nadzieję, że nie cena nie będzie większa nić 5500zł.

Sansei6

Member
Bez reklam
Też przyłączam się do tych co chcieli by porównania PY 85 z Pioneerem, np 428XD ;) Chyba woiadomo, że PY 85 pobije wcześniejsze modele, czas na konfrontację z najpoważniejszym rywalem - Pioneerem, cz warto do niego dopłacić, czy może ten Panas dorównał serii 8 Pionków?!

sanchopan

Banned
ulysse napisał:
Z tego co się orientuję to TH-50PY80P będzie najniższym modelem FullHD na nowej matrycy. A sam nie mogę znaleźć żadnych dokładnych danych na jego temat. Postaje mi tylko czekać i mieć nadzieję, że nie cena nie będzie większa nić 5500zł.

wg opisu to również panel G11

Hartson

New member
Bez reklam
W kwietniowym Audio Video jest artykuł o nowościach Panasa i jest tam m.in. mała tabelka porównująca nowe modele plazm Panasa, które będą dostępne na naszym rynku.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
„Wraz ze wzrostem wielkości ekranu, pojawieniem się modeli Full HD, przybywa „Piąta Fala”, która zamieni telewizory z zabawek do oglądania obrazu w zabawki do szerszego użytkowania.” Te słowa wypowiedział podczas „Second FPD International 2008 Pre-seminar: FPD Evolution in Higher Image Quality and Resolution", które odbyło się 24 marca, Pan Susumo Tsujihara, Dyrektor PDP Device Business Unit in the Visual Products and Display Devices Business Group of Matsushita Electric Industrial Co Ltd's Panasonic AVC Networks Company i dodał jeszcze – „Czasy zmieniają się drastycznie”.Pan Tsujihara, oświadczył, że firma, w dalszym ciągu koncentrować się będzie na projektowaniu i budowaniu telewizorów plazmowych, a właściwości nowych produktów określił w trzech punktach:1. Aktywne TV – łączą w sobie: oglądanie programów telewizyjnych, filmów, drukowanie, funkcje komputera i centralki połączeń cyfrowych
2. Zawierają technologie stosowane aktualnie w rozwiązaniach profesjonalnych
3. Są doskonale przystosowane do reprodukcji skompresowanych sygnałów np. z Blu-ray
Co równie ważne, będą coraz cieńsze i lżejsze.
„Piąta fabryka plazm Panasonica powstająca w Amagasaki i która rozpocząć ma działalność w maju 2009 roku to nie tylko wytwórnia zaawansowanych urządzeń, ale także rewolucyjny wręcz instytut badawczy” – powiedział Pan Tsujihara i dodał: „ w nowych modelach, których zapowiedź pojawiła się w marcu, pojawią się nowe panele „Dynamic Black Layer” a dzięki zastosowaniu najnowszych technologii produkcyjnych, będą one: jaśniejsze, wyposażone w pojedyncze skanowanie, a do tego znacznie tańsze”.
Nikkei Business Publications, Inc. , nowetrendy.pl

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry