Jakieś info co wnosi/co zmienia?
Jakieś info co wnosi/co zmienia?
Jak to wszystko działa bez problemu, skoro 3d wygląda wciąż żałośnie (mega crosstalk) ?
Próbowałem dziś oglądnąć kolejny film 3d - Resident Evil (~44GB) z PC, pomijając ghosting, opcje odlądania filmu w 3d (nie te 3 standardowe) pojawiają się tylko, gdy ustawi się rozdzielczość w trybie PC czyli max 1680x1050 (dużo mnie kosztowało w ogóle skumanie dlaczego tych opcji nie ma w normalnym trybie HD, który dla tego tv jest standardem).
Po zmniejszeniu rozdzielczości do 1680x1050 pojawiają się interesujące nas tryby, umożliwiające oglądanie filmu w 3D, niestety przy tej rozdzielczości ekran jest mały a dodatkowo reszta ekranu (niewykorzystana) święci na jasno szaro co w ogóle wypacza wszystko.
Jedyny sens to oglądanie takich filmów w pełnej rozdzielczości (pełny ekran), ale skoro tryb 3d (nie side by side, tylko przeplot) który umożliwia oglądanie większości filmów pojawia się tylko w niskich rozdzielczościach, to po co tv 50 lub 63 skoro filmu i tak nie odpali się na full screenie, tylko w oknie otoczonym jasną poświatą ... ?
Kurde, jak to możliwe że czerń jest tak słaba? Przecież to plazma... tutaj czarne elementy powinny być wygaszone... nie rozumiem
Co do ustawień, to jak urządzenie jest podłączone przez HDMI, to w ustawieniach jest opcja "głębia czerni" (czy coś takiego), i jak się przestawi na niski, to czerń wygląda jak smoła. Prawda to?
Co do Panasa, okulary mi nie pasują, brzydkie i nie wygodne ;/ Poza tym chciałbym mieć PVR
@green10, nie mam tego TV, ale gdzieś w tym temacie było napisane, że powidoki są chwilowe, tzn. po kilku godzinach znikną. A jak nie to jest opcja do ich usuwania. Tak przynajmniej było tutaj napisane![]()
Niestety wygaszenie nie jest całkowite i zostaje szara poświata, niezależnie od ustawień i trzeba się z tym pogodzić. PVR zbytnio się nie przydaje - nagrasz nim tylko naziemne audycje. Sygnału z hdmi nie można nagrywać...