Witam , jak widać jestem nowym użytkownikiem ale duchem jestem z Wami już od dłuższego czasu
, Od jakichś 2 miesięcy trwa moja przygoda z telewizorami i ogólnie jest to jedno wielkie bagno
.
jaki sygnał ? przede wszystkim PS 3 i jego możliwości : BD ,DVD ,DivX ale także będzie to sygnał SD (to taki biały kabelek co mi z podłogi wystaje ? przepraszam ale jestem laikiem w tej dziedzinie
)
jaka odległość od ekranu ? do grania pewnie 1,5-2m do SD z jakieś 4m
jakie urządzenia do podłączenia ? PS3 w 90 % reszta SD
jaka klasa cenowa ? do 3800 i to koniec jak "cienka czerwona linia"
więcej oglądasz w dzień czy w nocy ? 30% dzień 70% noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? raczej duże
ile osób zasiada przed telewizorem ? ja i czasami moja ukochana
Jaki masz ulubiony program? hmm ponieważ ciężko studiuje to dla odmóżdzenia najlepiej wchodzi mi Moda na sukces
jaki masz telewizor? żaden , to tylko pokój w domu studenckim
Ma stać czy wisieć ? stać lub wisieć ,obojętne
Byłem że niemal zdecydowany na Soniaka 40W4000 ale dzisiejszy dzień przyniósł nowe możliwości. Będąc w Saturnie wrocławskim natrafiłem na chyba dosyć dobrze znającego się na temacie sprzedawcę. Zamiast wciskać mi tego soniaka o którego sam na początku wypytywałem zaproponował mi plazmę. Sam powiedział że ma panasa podpiętego pod PSa i że sprawuję się to wyśmienicie Jednak nie było żadnej możliwości przetestowania go pod kątem innych sygnałów oprócz jakiejś tandetnej prezentacji z odtwarzacza dvd . I tak cała moja praca nad wyborem telewizora legła w gruzach i nie mam pojęcia jak się do tego dostosować skoro przez 2 miesiące oglądałem tylko i wyłącznie panele LCD
. Nie przeglądałęm więcej telewizorów w Saturnie tzn plazm i nawet nie zadawałem jakich kolwiek pytań bo nie mam na ich temat bladego pojęcia . Już przebrnąłem przez temat Plazma vs LCD no i ...... muszę przyznać że plazma faktycznie może być bardzo udanym wyborem. Byłem też dzisiaj w Sony Polska Wrocław i poprosiłem o sygnał SD w soniaku W4000 i ogólnie to wielka tragedia :/ , no ale za to PS 3 bajka . Nawet nie wspominam o Samsungu z serii 656 , w innym saturnie podinałem swoja sonkę i gry jako tako bardzo ładne ale sygnał z dvd i sd no coś nie za bardzo , poza tym to wszystko jakieś takie sztuczne mi się wydawało i na zbyt ostre " Co ja mam teraz zrobić ? Bardzo proszę o pomoc
a i poza tym znalazłem bardzo fajne badanie sponsorowane między innymi przez Pionieera i Panasonica na temat Plasma vs LCD
plazma-lcd-fakty.pl/start.php
jaki sygnał ? przede wszystkim PS 3 i jego możliwości : BD ,DVD ,DivX ale także będzie to sygnał SD (to taki biały kabelek co mi z podłogi wystaje ? przepraszam ale jestem laikiem w tej dziedzinie
jaka odległość od ekranu ? do grania pewnie 1,5-2m do SD z jakieś 4m
jakie urządzenia do podłączenia ? PS3 w 90 % reszta SD
jaka klasa cenowa ? do 3800 i to koniec jak "cienka czerwona linia"
więcej oglądasz w dzień czy w nocy ? 30% dzień 70% noc
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? raczej duże
ile osób zasiada przed telewizorem ? ja i czasami moja ukochana
Jaki masz ulubiony program? hmm ponieważ ciężko studiuje to dla odmóżdzenia najlepiej wchodzi mi Moda na sukces
jaki masz telewizor? żaden , to tylko pokój w domu studenckim
Ma stać czy wisieć ? stać lub wisieć ,obojętne
Byłem że niemal zdecydowany na Soniaka 40W4000 ale dzisiejszy dzień przyniósł nowe możliwości. Będąc w Saturnie wrocławskim natrafiłem na chyba dosyć dobrze znającego się na temacie sprzedawcę. Zamiast wciskać mi tego soniaka o którego sam na początku wypytywałem zaproponował mi plazmę. Sam powiedział że ma panasa podpiętego pod PSa i że sprawuję się to wyśmienicie Jednak nie było żadnej możliwości przetestowania go pod kątem innych sygnałów oprócz jakiejś tandetnej prezentacji z odtwarzacza dvd . I tak cała moja praca nad wyborem telewizora legła w gruzach i nie mam pojęcia jak się do tego dostosować skoro przez 2 miesiące oglądałem tylko i wyłącznie panele LCD
a i poza tym znalazłem bardzo fajne badanie sponsorowane między innymi przez Pionieera i Panasonica na temat Plasma vs LCD
plazma-lcd-fakty.pl/start.php
Ostatnia edycja: