Plazma LG 50PB5600 vs LCD Sony 50kdl829

czuryl

Member
Witam.

Co powiecie na takie zestawienie? Co wybrać w 50"? 3D nie potrzebuję, SMART nie potrzebuję. Chodzi o dobrą jakość programów i tyle. Za LG przemawia cena ok 1660 pln vs 3900 Sony.
Na którym tv lepiej oglądać Sport i Film, głównie wieczorem - rano wiadomości. Proszę o opinie w tej sprawie. Dzięki.

digitalus

Banned
Ostatnia edycja:

jacekcy

New member
W Twoim przypadku wszystko przemawia za plazmą.
Ma tylko lekkie obawy, że jak pomieszczenie jest bardzo nasłonecznione, to w dzień na ekranie TV będziesz miał lustro.

Jeszcze raz: " dobrą jakość programów i tyle" = PLAZMA

czuryl

Member
Czyli PB690V jest doposażona smarti 3d których nie potrzebuję tak?
Pozostałe to samo co PB5600. Róznica tylko w cenie - prawie 1400 pln!
Dobrze wszystko pojąłem. jakość w obu tv bedzie ta sama?

mam Plazmę Panasonic Pv80 od 7 lat i jestem bardzo zadowolony - tyle że 42 cale.
Pokój mało nasłoneczniony. Tylko z rana do ok 9 - później zero słońca.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Tak, PB690V ma wiecej funkcji
Jakosc obrazu bedzie taka sama bo panele PB5600 i PB690V sa takie same.
W mojej plazmie tez nie ma aplikacji internetowych i zyje:) nie ma tez filtra antyrefleksyjnego.
Moja plazma tez daje rade w dzien.
Zadnej "ciemnicy " w pokoju nie robie:) ,Jesli zrodlo sygnalu jest dobre to jakosc obrazu tez jest dobra.
DSCF2200J_npqehpx.JPG

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Plazme PB5600 ogladalem w galerii handlowej. Do ogladania filmow, transmisji sportowych najlepsza jest plazma.Korzystna cena i jakosc obrazu na bardzo dobrym poziomie.Oczywiscie w domu bo w sklepie nie mozna dokonac dobrego wyboru.
Najepiej kupic przez internet W galerii handlowej ten model lg kosztowal 2300.
W przypadku kupna przez internet trzeba sprawdzic w obecnosci kuriera czy panel nie jest zbity.W sklepie tez otwieramy karton i sprawdzamy czy panel nie jest uszkodzony.

W linku nizej watek z amerykanskiego forum. LG , model Pb
Tłumacz Google
http://translate.google.pl/translat...starting+to+hit+the+streets.&biw=1680&bih=921

Ostatnia edycja:

czuryl

Member
A jak z odtwarzaniem filmów z pena w tej plaźmie? Jaki format i czy czyta napisy srt. txt.?
Chyba jestem przekonany na zakup tego LG!
Czy będzie grał lepiej niż mój stary Panas PV80? Czy może podobnie.
Czy można go powieść na ścianie?

digitalus

Banned
W lg 50pb5600 jest odczyt plikow filmowych z usb i napisow srt.Nazwa pliku z napisami musi byc taka sama jak film.
Filmy full-hd beda prezentowac sie lepiej w lg 50pb5600 niz w pV80.
Rozczarowanie z jakosci obrazu odtwarzania filmow full-hd wykluczone.

Ostatnia edycja:

czuryl

Member
A porównując modele 50PB660V i 50PB5600 który jest lepszy?
Nowszy/starszy jest który, jakie plusy na korzyść jednego bądź drugiego.
Chodzi o jakość wyświetlanego obrazu.

digitalus

Banned
Jesli aplikacje internetowe, trzy wejscia hdmi nie sa potrzebne to kup tanszy 50PB5600.Jakosc obrazu taka sama ,panel plazmowy ten sam jak 50PB660V.
W 50PB5600 jest tylko jedno wejscie hdmi ale to nie jest raczej wielki problem bo mozna kupic spliter hdmi za 80 zl i bedziemy posiadac nawet 4 wejscia hdmi.

Inny panel plazmowy jest w modelu 50PB560B.

Ostatnia edycja:

czuryl

Member
A właśnie co to za model PB560?
Starszy i gorszy od PB5600? Co możesz powiedzieć o tym PB560? Jest jeszcze tańszy od mojego faworyta.
pozdrawiam

digitalus

Banned
PB560B ma inny panel plazmowy o rozdzielczosci 1366x768.

50PB5600 to dobry wybor.Niedlugo nie bedzie w sklepach plazm . LG tez konczy produkcje pdp.Jesli chcesz kupic plazme to jest jeszcze taka mozliwosc.
Plazma jest najlepsza. lcd to loteria , w lcd moga byc placki nawet w najwyzszym modelu czyli nierownomierne podswietlanie matrycy.

przyklad
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/113540-ue65hu8200-problem-podnwietleniem.html

Ostatnia edycja:
Do góry