Witam...
czytam to forum juz od tygodnia i doszedłem do wniosku ze czas zmienic TV
co prawda juz od dawna marudziłem na mojego starego soniaka CRT 21'
ale po kilku wizytach w sklepach z TV nabrałem apetytu na nowy sprzet...
i tu zaczyna sie mały problem....
moja wiedza na temat plazm/lcd jest znikoma... a wiec i decyzja odnosnie co kupic sprawia mi pewne problemy.
po ostatniej wizycie w sklepie zasliniłem sie na widok LG 42PC1R (przyzwoita cena, choc niestety nie ma 2 tunerow)
dodam tylko ze nie posiadam kablówki ani polsatu cyfr. /cyfry+ .. narazie jade na zwykłej antenie, +mysle nad zakupem np LG DV9900H (przyda sie do divix'ow i normalnych DVD)
nowy TV przedewszystkim bedzie działał na zwykłej antenie +dvd +filmy z komputera
jedyne co juz wiem to ze do nowego tv musze kupic DVD ze zlączem HDMI to podobno poprawia jakosc obrazu na TV .. czyli ten LG DV9900H podobno jest odpowiedni...
oczywiscie sprzedawcy w np. MM nafaszerowali moje oczy obrazem na (42PC1R) ale oczywiscie byly to jakis demka puszczone podobno w HDTV i dlatego byly takie sliczne.
i tu prosiłbym was o pomoc...
1)czy na takim tv 42PC1R podlaczonym do zwykłej anteny nie odpana mi oczy ? bo jakosc obrazu jest podobno bardzo slaba (niestety w MM nie mieli zwykłej anteny aby mi pokazac)
2) czy obraz z dvd bedzie rownie dobry co np na dobrym CRT 32' ?
i czy przypadkiem nie orientujecie sie gdzie w necie ew sklepie mozna sciagnac/przegrac ew. kupic jakies małe (niekoniecznie

) filmiki-dema HDTV aby była możliwosc przetestowania wysokiej jakosci obrazu na tym TV we własnym domu ?
3) i prosilbym jeszcze o pomoc w rozszyfrowaniu tajemniczych 720p lub 1080p itp....
... wlasnie znalazlem troche linkow... ale wiekszosc to FTP'y i cos mi nie działaja... czy takie filmiki musze uruchamiac z kompa ? czy mozna to jakos w przyszłosci nagrac na dvd i z plyty odpalic ?
pozdrawiam.