klaus71 napisał:
@Pelikan
i jak wypada to porównanie?
Więc jest tak.
LG 42PC1R - wokól ekranu jest czarna listwa, która na pierwszy rzut oka prezentuje się ładnie jednak po pewnym czasie okazuje sie , ze ona jest zbyt "swiecąca" i strasznie odbija swiatlo - to przeszkadza.
Jesli chodzi o jakosc obrazu jesdt OK chociaż Panasonic gra DUZO lepiej.
Chocby sam tryb dynamiczny, który w LG powoduje to ze obraz jest taki jak powinien byc a w Panasonicu tryb dynamiczny daje takiego kopa , ze trzeba oczy mrużyc

ogólnie tam gdzie sie koncza mozliwosci obrazu w LG - Panasonic dopiero sie rozkręca
Pilot LGka to jest cegła, wielki klamot - nie podoba mi sie.
Jedyne co przypadlo mi do gustu w LG to jest Menu, przejrzyste i ładne.
Podsumowując Panasonic według mnie to duzo lepszy wybór.
Oczywiście LG tez daje rade, obraz szczególnie w trybie dynamicznym jest ładny, taki jak powinien być.
Zaletą jest to, że w LG nie ma wentylatorów z tyłu co mnei troche zdziwilo, no ale to na PLUS.
Panas ma 3 wentylki z tylu, ktorych i tak praktycznie nie slychac
Kumpel twierdzi, ze na tym forum jest grupa sprzedawcow, która lobbuje plazme Panasonica dzieki czemu sprzedala sie ona w bardzo duzych ilosciach w naszym kraju.
Ja mu na to odpowiedzialem ze mam to w pupci

Plazma gra zajebiscie i kosztuje mało.
Na koniec chcialem napisac o "problemie" duszków, który tak gesto wystepuje na tym forum. Tyle sie o tym naczytalem tutaj ze nie wiele brakowalo a bym kupil LCDka.
Ludzie nie ma zadnych duszkow ! Moze w starszych plazmach byl taki problem , teraz go napewno nie ma.
Moim rodzicom nawet o tym nie wspomnialem, uzywaja plazmy LGka jak normalnego telewizora CRT, czyli gra non stop czesto na jednym programie przez pol dnia i nie zobaczyli oni ani ja jeszcze nic co by przypominalo jakikolwiek powidok.
Na swoim Panasonicu tez nie zauwazylem nic podobnego a uzywam go juz pare ladnych miesiecy.
Tyle w temacie.