Jakie masz warunki - nasloneczniony pokoj - ale mozna slonce wyeleminowac (zaslony)
Preferowana wielkość matrycy - 46" - 55"
Preferowane marki – najlepiej japonska
Preferowana technologia – nie ma
Jaki sygnał – SD (30%), HD (60%)
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost czasem goscie beda siedziec z boku
Jaka odległość od ekranu – 3.20 m (ale dosc kiepski wzrok )
Jakie urządzenia do podłączenia – Media Center
Jaka klasa cenowa – do 7500 (z tym, ze bez przesady - wole wydac mniej
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – wieczorem i w nocy
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – bardzo duże
Ile osób zasiada przed telewizorem – 1-3
Jaki masz ulubiony program – Filmy HD
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – przy wyłączonym oświetleniu lub podswietlenie sciany za tv
Jaki masz telewizor - nie mam
Ma stać czy wisieć – stac
Czego oczekujesz od telewizora - znakomitego obrazu, braku smuzenia
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD - inwestycja w przyszlosc
Przejrzalem wiekszosc watkow i mniej wiecej chyba mam juz swoje typy. Aktualna kolejnosc preferencji jest taka jak wymienilem.
1. Toshiba 55ZV635DG
2. Sony KDL-52W5500
3. Sharp LC52DH77E
4. Sharp LC52LE700E
LE700 na chwile obecna nie przekonuje mnie - ze warto placic ponad 7K za ledy. Owszem widzialem w Saturnie dema i jakosc jest naprawde fajna - ale czy warta doplacania 1000 zl ... mam watpliwosci .
---
Jak dla mnie argument o energoszczednosci jest do bani. Chyba, ze ktos ma zone "ekolożkę" :hihi:.
Co za roznica czy ciagnie 100W czy 300W. 300W * 3H ~ 1 KWH ~ 0.40 PLN. Miesiecznie wychodzi 12 zł przy zalozeniu ogladania 3 godziny dziennie. Ledy mi sie zwroca po ... 7 latach ?. Dobrze policzylem
Widzialem juz prawie wszystkie oprocz tej Toshiby - jutro podjade do jakiegos marketu .
Preferowana wielkość matrycy - 46" - 55"
Preferowane marki – najlepiej japonska
Preferowana technologia – nie ma
Jaki sygnał – SD (30%), HD (60%)
Czy siedzisz na wprost telewizora czy również z boku? – na wprost czasem goscie beda siedziec z boku
Jaka odległość od ekranu – 3.20 m (ale dosc kiepski wzrok )
Jakie urządzenia do podłączenia – Media Center
Jaka klasa cenowa – do 7500 (z tym, ze bez przesady - wole wydac mniej
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy – wieczorem i w nocy
Jakie masz nasłonecznienie pokoju – bardzo duże
Ile osób zasiada przed telewizorem – 1-3
Jaki masz ulubiony program – Filmy HD
Oglądasz przy włączonym świetle czy bez światła – przy wyłączonym oświetleniu lub podswietlenie sciany za tv
Jaki masz telewizor - nie mam
Ma stać czy wisieć – stac
Czego oczekujesz od telewizora - znakomitego obrazu, braku smuzenia
Czy ma być HD Ready czy Full HD – Full HD - inwestycja w przyszlosc
Przejrzalem wiekszosc watkow i mniej wiecej chyba mam juz swoje typy. Aktualna kolejnosc preferencji jest taka jak wymienilem.
1. Toshiba 55ZV635DG
2. Sony KDL-52W5500
3. Sharp LC52DH77E
4. Sharp LC52LE700E
LE700 na chwile obecna nie przekonuje mnie - ze warto placic ponad 7K za ledy. Owszem widzialem w Saturnie dema i jakosc jest naprawde fajna - ale czy warta doplacania 1000 zl ... mam watpliwosci .
---
Jak dla mnie argument o energoszczednosci jest do bani. Chyba, ze ktos ma zone "ekolożkę" :hihi:.
Co za roznica czy ciagnie 100W czy 300W. 300W * 3H ~ 1 KWH ~ 0.40 PLN. Miesiecznie wychodzi 12 zł przy zalozeniu ogladania 3 godziny dziennie. Ledy mi sie zwroca po ... 7 latach ?. Dobrze policzylem
Widzialem juz prawie wszystkie oprocz tej Toshiby - jutro podjade do jakiegos marketu .