Plazma,LCD a może projektor+lcd ?

Fiero

New member
Witam.
Szykuje się do zakupy nowego telewizorka. Mam jednak kilka wątpliwości które mam nadzieje zostaną przez was rozwiane.
Sygnał - 90% z komputera (tuner sat, filmy HD, filmy online, może jakaś gra) 10% kabłówka (jak przyjdą goście żeby coś leciało w tle)
Pokój - zaciemniony, jedynie przez dzień do ogladania np.Telexpresu.
Rozmiar TV - ma służyć głównie do filmów, 3-5 metry, min.42 cale

Myślałem żeby kupić jakiś LCD do 3000zł ale widzę że jest promocja w "Euro" na LG 42PG100R za 1888zł (co o nim myślicie)?
Inna opcja jest taka żeby kupić Funai32 za 1000zł a za reszte projektor. Funai do codziennego użytku (dziennik, M jak miłość, inne bzdety) a projektor strikte do filmów HD.
Czy to ma sens i czy znajde dobry projektor do 2000zł ?

Czekam na wasze propozycje.
Pozdrawiam.

maxus3000

New member
Wedlug mnie rozwiazanie z najtanszy LCD + najtanszy projektor mija sie z celem . Na zadnym nie uzyskasz pozadnej jakosci . Jesli masz zaciemniony pokoj to proponuje ci PLAZMY 50 cali :

Samsung PS-50A410 - 3000zl
Panasonic PV8 - 3700zl

Oba maja swietny obraz ( z mala przewaga na panasa) swietnie wyswietla obraz zarowno z kablowki jak i HD , a odwzorowanie kolor , a w szczegolnosci czerni bije na glowe LCD'ki . A obraz z 50 cali powali na kolana kazdego goscia :D :eek:k:

Fiero

New member
Dzieki maxus3000 za rady ale dzisiaj byłem w "Euro" zobaczyć tego LG w promocji i zmieniłem zdanie. Zobaczyłem Samsunga LCD FullHD 100hz. Opad szczeny maksymalny, "efekt teatralny" jest super. Poprosiłem żeby podłączyć do Panasonica (plazma) który stał obok. Pomimo że pisało 100hz efektu tego nie było, wyświetlał tylko poprawny obraz filmowy.
Doszedłem do wniosku że tv musi mieć 100hz i to nie w plazmie (bo to pic na wode) tylko LCD.
Więc pytanie kolejne, najtańsze LCD od 37cali i 100hz do 3000zł. Znajde takie ? Mogą być Manty, EasyTouche, Daewoo i inne.

Ostatnia edycja:

maxus3000

New member
jak tam sobie chcesz , ja tez przed zakupem panasa 37PX80 napatrzylem sie nie na jeden telewizor . Pewnie widziales obraz na tv wyprodukowany przez producenta ktory wyglada IDEALNIE na ich telewizorach . Rozczarowanie dopiero przychodzi w domu , kiedy nie ma sie perfekcyjnego obrazu od producenta . I to nie jest tylko moja opinia . Ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie .

leonc

New member
Witam.

Jako, że dopiero co zarejestrowałem się - nie znam do końca reguł
forum a decyzję dot. tv muszę podjąć szybko, pozwolę się podczepić pod
temat. Trochę przeglądałem forum i dużo się dowiedziałem, jednak jest
zbyt dużo opcji, żeby szybko wszystko ogarnąć, dlatego pytam :)
Teraz mam 21" crt samsunga, który niestety umiera ze starości.

Może pokrótce:

- Potrzebuję tv w okolicach 3000,- (może być troszkę więcej ale najlepiej mniej :p)
- miejsce to duży salon i niestety nie najlepsze warunki bo okna
z dwóch stron (z tego co czytałem lepsze są lcd w tym temacie)
- czym więcej cali tym lepiej, ale chyba więcej niż 42" za tą cenę nie dostanę...
- telewizor będzie używany głównie do dvd/divx (dvd lg), jednak chciałbym móc ze spokojem sobie obejrzeć wiadomości na jedynce (i tu chyba lepsze są plazmy)
- bardzo możliwe, że za telewizorem wpadnie jakiś sygnał cyfrowy
lub konsola. Na razie nie przewiduję, ale chciałbym mieć taką możliwość.

Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że szukam lcd z dość dobrym odbiorem
sygnału analogowego. Mam rację? Co byście polecili?

Pozdrawiam. Leonc

Do góry