plazma do 6000zł

radnet

New member
Witam ... Juz bylem zdecydowany na zakup Panasonika 42 pv 70p, jednak z tego co wyczytalam w innych postach mam watpliwosci.Co proponujecie do 6000 zł?Myslalem ze panasonik najlepszy ale teraz sie zastanawiam nad jakas 50-tka nie koniecznie full hd..pomozcie
-bede ogladal 42 cale z odleglos i okolo 4m
-obraz z fergusona 6018 ( cyfra +)
-dvd
-divx z kompa
dzieki

gatar

Active member
Bez reklam
radnet napisał:
moj wyboor tez taki byl, jednak z 4 metrow ogladac hdfull czy to nie daleko, czy warto placic dodatkowy 1000 za fullhd?

Witam.
Zdecydowanie za daleko. Jeśli masz "na oku" coś hdready tańszego i dobrego to po co przepłacać ?

radnet

New member
wlasnie, co polecacie innego najlepszego w tej sytuacji ?Tak mysle o Philips 50PFP5532D, lub jakis samsung 46 cali ?

Ostatnia edycja:

scorpio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam.
Może niebędę orginalny ale posiadam plasmę LG 50" PC51 i naprawdę jestem z niej zadowolony,na 42" nażekają że bzyczy coś wewnątrz ,ja odpukać w swojej 50" żadnego bzyczenia niestwierdzam(chyba zastosowali inne rozwiązanie tech.) obraz spoko,parametry spoko no i cena 5299 pln-płaciłem w EURO-AGD lecz słyszałem że w MM były po 4999 pln.
Pozdro

elpe

New member
Pomysl jednak o 50''. Przy tej odleglosci to 42'' zrobi Ci sie male po weekendzie....

Ja wlasnie kupilem 50'' Panasonica PZ70b ( odpowiednik PY w PL ) i ogladam TV z jakis 3-4 metrow tak na oko. I pewnie gdybym sie zdecydowal na 42'' bylbym w trakcie oddawania go sprzedawcy i wymiany na wiekszy :D

Placilem 1470 funtow -> nie wiem po ile jest w PL. Teoretycznie powinien byc tanszy ze wzgledu na brak tunera cyfrowego ale PL to bogaty kraj wiec pewnie ceny wyzsze...

Odnosnie modeli TV, to moze warto zastanawic sie nad Samsungiem P96 -> choc jakos tutaj (na forum) jest o nim cicho ( nie wiem czy jest dostepny w PL ).

Jak cos to sa jeszcze LG choc nie mam z nimi zadnego doswiadczenia.

motobartcompany

New member
Zastanów się nad Hitachi 42PD9700 lub P42T01
ze wskazaniem na ten drugi model. Sam teraz zbieram kase na plazme i zastanawiam się właśnie nad tym hitachi lub Pionierem kuro.
Przeczytałem chyba wszystkie wątki na polskich forach o tych telewizorach jak i również AV forums. To bardzo dobra plazma, po kuro to jedna z lepszych plazm.

radnet

New member
42 calowy telewizor to ja juz mam upatrzony (panasonik 42py70p), jednak wydaje mi sie ze bedzie za maly, dlatego prosze o pomoc w wyborze powyzej 42. Do kwoty 6000 zł.

Mabri

New member
50pv700 to dobry wybór. Jak już tyle czekałeś to radzę ci poczekać do premier nowej serii Panasoniców. Ceny pójdą jeszcze bardziej w dół, bo trzeba będzie zrobić dla nich miejsce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To będzie tak - będziesz zachwycony wielkością 50" i da Ci znacznie więcej radości . Nie zobaczysz mniej przy tej odległości niż na PY 70 nawet na HD.

radnet

New member
jeszcze wchodzi w gre PANASONIC TH50PV70P bo cena duzo nizsza..czy ktos ma ten telewizor? czy duzo trace na jakosci obrazu kupujac ten telewizor?

Do góry