Stoje przed zakupem TV-ka w rozmiarze 37 - 42 cale ( bede ogladal z ok 3 metrow, gral pewnie z blizszej odleglosci ). Zeby moc dokonac dobrego wyboru chcialbym zaczac od podjecia decyzji czy bedzie to plazma czy LCD. Wiem ze zalezy to od zastosowan do jakich bede wykorzystywal Tv.
A oto one:
1) Xbox/Ps3
2) Sport ( hokej ) w jakosci HD ( pliki x.264 hd ) - puszczane z laptopa - tylko wejscie D-Sub
3) Filmy - zarowno Divix jak i DVD jak i HD
Tv do czego nie bedzie wykorzystywany :
1) Przez najblizszy rok - dwa nie bede na nim ogladal telewizji, a jesli zostanie po tym czasie wykorzystane to tylko sygnal z dobrego zrodla czyli Nka lub inny cyfrowy sygnal - zadnego SD.
Budzet - Absolutnie nieprzekraczalny - 4500
Gry i sport to bedzie wazne, wiec sadze ze efekty smuzenia, input lag itp powinny byc praktycznie niewidoczne. Hokej - fajna szybka gra napewno kazdy kiedys widzial, ale...krazek jest malusi i naprawde ciezko ogladac to w innej jakosci niz HD. W dodatku obraz malo statyczny wiec brak smuzenia bardzo wazny, tak samo zreszta jak przy grach.
Nie pytam o konkretne modele tylko o technologie
Dodam ze odnioslem takie wrazenie ze to forum jest zdecydowanie z plazma
podczas gdy form konkurencyjne to fani LCD - moze tylko moja subiektywna opinia
I taka mala uwaga...Fajnie by bylo ( bardzo mi sie to podoba ) gdyby ludzie ktorzy udzielaja sie na tym forum regularnie, pod kazdym postem mieli napisane z czego sami korzystaja....
Serdecznie prosze o pomoc i nie zabieranie watku
Pozdrawiam