Na taki tv to wszyscy czekamy ''wszelkich niedoskonałości'',ciekawe co to za tv?czego nie lubisz w telewizorach: wszelkich niedoskonałości, smużenia, jak widzę kwadraty, złego odwzorowania ruchu - brak płynności itd.
Ostatnia edycja:
Na taki tv to wszyscy czekamy ''wszelkich niedoskonałości'',ciekawe co to za tv?czego nie lubisz w telewizorach: wszelkich niedoskonałości, smużenia, jak widzę kwadraty, złego odwzorowania ruchu - brak płynności itd.
Na taki tv to wszyscy czekamy ''wszelkich niedoskonałości'',ciekawe co to za tv?
Pierwsza zasada wyboru w/g mnie:najpierw się zdecyduj plazma czy lcd?Trochę lektury ci nie zaszkodzi
Zerknij na Toshibę,dobrze(chyba najlepiej z lcd)radzi sobie z sygnałem SD.Raczej LCD (LED) o tym już pisałem... A lektury mam już przesyt czytam non stop... natomiast zadowalającej odpowiedzi na tym forum (KIKI robi to świetnie) nie dostałem. Chciałbym otrzymać propozycje 3-4 tv które mógłbym porównać. Do tej pory radzono mi plazmę - ja pas i 1 tv LCD (LED) - fajny ale jeden, trudno go z czymś porównać. Ciężko się tu czegoś dowiedzieć...
Nie zaszkodzi porównać go z Lg 42LE5500,też bardzo chwalony w przystępnej cenie.No właśnie zerkam i szukam potwierdzenia - sl 738. Takie 42" w led za 2900 to chyba genialna propozycja?
Cena to rzecz wtórna - pieniądze nie są problemem. Ważne abym dostał dobry obraz do oglądania TV (Canal + film HD, HBO, Cinemaxy, Ale Kino, Film Box HD, BBC i inne z cyfrówki kablowej) Nie wiem czy używa się bajerów w stylu resolution +, 200 HZ, clear panel i inne bajery które mi ciężko dojrzeć w sklepie na tv. Chciałbym zapłacić tyle ile warto aby widzieć dobry, przyzwoity obraz. Mam jasny pokój - tv na przeciwko południowego okna ale na obecnym matowym LG nie ma żadnego problemu. Lubię jasny, ostry, wyraźny obraz z naturalnym kolorem.Nie wiem czy nie lepiej więcej "lików np 46 ale ciśnienia nie ma. Popatrzę na tego LG - dzięki. (Mam nadzieję, że tak jak Toshibę robią w Polsce - to nie najważniejszy ale zacny argument - trzeba wspierać takich inwestorów )Nie zaszkodzi porównać go z Lg 42LE5500,też bardzo chwalony w przystępnej cenie.
myśl tylko o 50'
LG 50PK350
Panasonic 50x20
z tych bym wybierał, choć jak będzie słońce to bez rolet nic nie pooglądasz
z drugiej strony do 3k nie kupisz żadnego 50' lcd czy nawet 46'
50x20 = 720p.
w Panasonica możesz dosyć mocno "puknąć" i nic się nie stanie (wzmocniona szyba)Mój faworyt to jak narazie LG 42LE5500. Byłem w sklepiei sprzedawca jeszcze namawiał mnie na Panasonic tx-p42g20e. Obawiam się o żywotność plazmy, jako że często oglądane są seriale (logo stacji tv) oraz to że stoi jakby w przejściu i może zostać lekko puknięty/trącony. Mam wrażenie ze to bardzo delikatny tv, dlatego skłaniam się właśnie do LG, który, tak jak Panasonic, ma sporo świetnych opinii. Co możecie mi polecić i dlaczego?
LG 42LE5500 3000 zł
Panasonic tx-p42g20e ~3500 zł
Pozdrawiam
Merior