zbira napisał:co dokladnie masz na mysli? ze za duzy? ..... Mam tylko jeszcze pytanie odnosnie plazmy X HD ready a S Full HD. Czy warto doplacic do tej technologii czy nie?
najczesciej odleglosc bedzie 2.50 lezac w lozku hehe
edit2: ups chyba 37 cali i tak nie ma S full hd wiec juz niewazne hehe
Do ZIBRA :
wedlug moich obserwacji 37 cali lcd i wieksze przy slabym sygnale moze cie pzy niewielkiej odleglosci denerwowac dlatego ja sam przy tej odleglosci ok 2,5 m zastanawialem sie nad 32 cale lcd. Za to 37 cali plazma panasa sobie radzi bardzo dobrze.
37 cali plazmy to tez tylko i az hd ready - a o co w tym chodzi (hd ready kontra full hd) - ano o ilosc linii w pionie i poziomie i jak bys mial sygnal tylko w wysokiej rozdzielczosci to w ciemno mozesz brac fullhd ale zyjemy w kraju 3-go swiata jesli chodzi o nadawany sygnal i przez najblizsze 5 lata nie spodziwam sie zeby sie wiele zmienilo- a wiec mamy sygnal slabej rozdzielczosci i do tego czesto slaby sygnal i tu hd ready lepiej sobie radzi!!! Co wielu sprzedawcow w sklepach skrzetnie pomija bo fullhd jest drozszy i wciska sie jak najdrozszy ,model lcd full hd.
I jak mozna się domyslec jak obraz mamy nadawany w niskiej rozdzielczosci i innej od standardu hd to na takim tv obraz musi byc cyfrowo rozciągniety w jedną strone a co za tym idzie czesc linii telewizor sam dorabia co odbija sie na jakosci obrazu - na lcd to jest bardziej widoczne niz na plazmach .
przy hd ready tv musi mniej rozciągnąc obraz a nawet jak trafi na obraz wysokiej rozdzielczosci gdzie musi zmniejszyc ilosc linii to napewno lartwiej cos uciac niz dorobic i latwiej z dobrego obrazu cos uciąc niz w slabym cos dorobic
Troche lopatologicznie to opisalem ale mniejwiecej tak sie przedstawia sytuacja przy hd ready a full hd.
Zresztą wystarczy przejrzec forum- juz w 2006 roku ludzie pisali i bali się czy ich tv bedą dobrze obslugiwaly sygnal hd- a tu zonk! mamy koniec 2009 roku i ilosc kanalow hd mozna na placach jednej reki policzyc

Jesli chodzi o plazme to sprawdz czy w ciągu dnia obraz nie bedzie dla ciebie za ciemny i czy swiatlo dzienne nie bedzie ci sie odbijalo od ekranu bo to w plazmach moze i niektorych denerwuje- jesli chodzi o wieczorne oglaanie tv na plazmie nie mam do czego sie przyczepic, a przy zgaszonym swietle jest rewelacyjny obraz.
Ostatnia edycja: