Playstation Home

lst

New member
dienekes' shade, no wiec jedna jest tak jak myslalem. mozna sobie dobrac przeciwnikow w zwiazku z czym moje stwierdzenie, ze taka opcja powinna byc w standardzie gry jest jak najbardziej na miejscu (to a propos GT5) i dlatego nie zrozumialem twojego stwierdzenia, ze zadna platforma tego nie oferuje. szczerze mowiac gila mnie czy wejde do pokoju z 3 typami czy wysle zaproszenie (czy jak tam sie to obecnie odbywa). powiem wiecej, nawet wole tradycyjna metode bo szybsza i nie mam przekazu "podprogowego" i wszedobylskiej propagandy produktow, ktore nie sa mi do szczescia potrzebne

nie twierdze, ze home jest nie potrzebny. gdyby byl niepotrzebny to by nie powstal. stwierdzilem, ze nie kumam ludzi ktorzy sa na tego calego homa napaleni jak dziki i widza w tym jakas rewolucje a nie dostrzegaja, ze w efekcie koncowym sa tylko po to zeby predzej czy pozniej wylozyc kase na stol... z dobrego serca i dla szczytnej idei nikt w dzisiejszych czasach nic nie zrobi

EDIT: z drugiej strony nie potrafie rozumiec zachwytow nad LBP, gra jest moze jak na platformowke oka, ale zeby sciagac jakies durne stroje za kase ? masakra jak dla mnie ... to tylko swiadczy o tym jak mocno marketingowcy sa w stanie wplywac na nasze poglady. w ogole nie kumam tej zbiorowej histerii odnosnie lbp, naklejanie jakis glupich obrazkow... WTF ? to ma byc rewolucja, gra roku ? sama gra jako platformowka moze i nie jest najgorsza ale ta cala otoczka przypomina mi historie z homem hehe

Ostatnia edycja:

Mefju

New member
Zgadzam się z Tobą lst na temat Home , ale lbp... grałeś na pc w Garry mode? taka gierka ze Steama , silnik graficzny z half life 2 , ogólnie robimy tam co chcemy , zagadkowe plansze w których musimy znależć wyjście , spadochrony , rakiete z 3 beczek itp. gra jest bardzo fajna , lbp natomiast to taki Garry ale platformowy i bez krwi hehe tworzymy swoje mapy , przeszkody czy pokonujemy mapki ludzi , którzy je stworzyli , więc uważam , że za bardzo dojechałeś tu lbp , tak wogle to grałeś w nią ? czy wnioskujesz to z kilku fotek albo jesteś na nią "za duży" ;<?

lst

New member
kupilem konsole z LBP, podchodzilem kilka razy ... za pierwszym wylaczylem po 10 min ale tak zachecaliscie ze odpalilem jeszcze raz i rzeczywiscie nie jest tak zle. jako platformowka jest oka, ciekawa fizyka (jesli tak to mozna nazwac). przeszedlem nawet kilka misji wiec nie oceniam na podstawie zdjec z jakiegos portalu. czepiam sie natomiast calej otoczki LBP, zasysanie jakis strojow, oblepianie planszy bezsensownymi obrazkami czyli to o czym pisalem w poprzednim poscie.

odpalajac LBP mam ochote pokonywac kolejne przeszkody i zbierac kulki a nie zastanawiac sie w jaki kolor sie ubrac, jaki helm zalozyc na glowe czy w ktora strona machac reka zeby bylo smiesznie. tego przyklejania obrazkow to juz w ogole nie trawie ... raczej mnie to irytuje niz zacheca do grania, w duszy mam to jaki kolor ma tlo planszy skupiam sie raczej na tym zeby przeskoczyc z jednego wiatraka na drugi i nie wpasc do piekielnych otchlani ;) ale to oczywiscie moja opinia i nie mam nic przeciwko osobom, ktorych bawi ustawianie grymasu na twarzy sackboja. dziwi mnie tylko ten caly szum medialny wokol tej gry jakby to rzeczywiscie byla jakas mega hiper super wypasiona giera z kosmosu. i wlasnie efekt medialny porownalem do homa bo to czysta zagrywka marketingowa...

sory za offtop

darkmajin

Member
Bez reklam
dobra wlaczylem po 20 probach polaczenia w koncu sie udalo...

zrobilem avatara fajnie...
wlasna chata fajnie..
home squere ... super paru ludzi na krzyz ... spodziewalem sie tlumu...
pochodzilem 5 min byłem w theater bowling super bawie sie dobrze ...
ide do sklepu chce cos kupic a tu K... wszystko za 3-18 pln... mowie WTF za krzesło 3pln ? wiedzialem ze bedzie platne ale ludzie tyle kasy za glupie krzeslo ktore jest do niczego nie potrzebne... no nic ide dalej pozwiedzac... a tu niespodzianka niema wiecej czego zwiedzac ... patrze na zegarek minelo 30 min.... tak sie skonczyla moja przygoda z home... moze za rok cos sensownego tam bedzie mozna robic jak dla mnie serwis dla ludzi bez zycia prywatnego pomysł dobry nawet bardzo ale jak na 2 lata pracy i tylko pare "regionow" do ktorych mozna pujsc wejsc.. troche malo

polecam kazdemu zeby sam sprawdzil ja bede odwiedzal ale moze raz na miesiac zeby zobaczyc co tam..

Bambolo82

Banned
mataman napisał:
Sponsorem dzisiejszego wieczoru jest literka R jak "request time out" :)

P.S. bambolo, jak niecały miesiąc temu był update do NXE w x360 to też pare mln jednocześnie to robiło, nie było żadnego problemu.
Myślę, że spudłowałeś z tym porównaniem, bo to projekty innego kalibru.

Technicznie NXE ma się nijak do rozmachu HOME.

W pewnym sensie "DOM" to eksperyment na społeczności graczy wideo. Rozgośćmy się w "DOMU". Myślę, że ten projekt ma duży potencjał (rozrywkowy oraz marketingowy) i jeszcze wiele "DOMOWYCH" nowinek przed nami.

Ostatnia edycja:

-AS-

New member
Ile musieliscie zaplacic za ten Home, ze tak na niego narzekacie? Dostaliscie za darmo? Jestescie zmuszeni go uzywac?

Tak, jak napisalem wczesniej, cala ta sprawa znudzila mi sie dosc szybko, ale nie bede nikogo mieszal z blotem, ze dal mi cos za darmo, a i tak mi sie nie podoba.

Pozdrawiam

Liptonosz

New member
Bez reklam
Wczoraj chwilę pobawiłem się home. Myślę że ejstw tym duży potencjał tylko trzeba mieć albo klawiaturę albo headseta. Ani tego ani tego nei posiadam dlatego komunikacja z innymi była utrudniona. Graficznie mi się podoba, zapewne z czasem jak home sie rozwinie będzie to całkiem niezła opcja do korzystania online z ps3. Mnie się pomysł podoba ale jak na razie wyłączam bo mnie to zbytnio nudzi.

Mefju

New member
lst napisał:
kupilem konsole z LBP, podchodzilem kilka razy ... za pierwszym wylaczylem po 10 min ale tak zachecaliscie ze odpalilem jeszcze raz i rzeczywiscie nie jest tak zle. jako platformowka jest oka, ciekawa fizyka (jesli tak to mozna nazwac). przeszedlem nawet kilka misji wiec nie oceniam na podstawie zdjec z jakiegos portalu. czepiam sie natomiast calej otoczki LBP, zasysanie jakis strojow, oblepianie planszy bezsensownymi obrazkami czyli to o czym pisalem w poprzednim poscie.

odpalajac LBP mam ochote pokonywac kolejne przeszkody i zbierac kulki a nie zastanawiac sie w jaki kolor sie ubrac, jaki helm zalozyc na glowe czy w ktora strona machac reka zeby bylo smiesznie. tego przyklejania obrazkow to juz w ogole nie trawie ... raczej mnie to irytuje niz zacheca do grania, w duszy mam to jaki kolor ma tlo planszy skupiam sie raczej na tym zeby przeskoczyc z jednego wiatraka na drugi i nie wpasc do piekielnych otchlani ;) ale to oczywiscie moja opinia i nie mam nic przeciwko osobom, ktorych bawi ustawianie grymasu na twarzy sackboja. dziwi mnie tylko ten caly szum medialny wokol tej gry jakby to rzeczywiscie byla jakas mega hiper super wypasiona giera z kosmosu. i wlasnie efekt medialny porownalem do homa bo to czysta zagrywka marketingowa...

sory za offtop

Hm , a co to ma być za gierka w , której nie robisz nic oprócz chodzenia po planszach , co Ty w grach zabawy nie czujesz ? Tylko żeby ją przejść?Gdyby nie było opcji zmiany strojów , robienia własnych map , machania swoim bohaterem czy robienie głupich min , mówiłbyś , że gra jest nudna bo jedyne co w niej robisz to chodzisz po mapkach.Ubrania dla bohaterów są tak "dla jajców" jeżeli koleś w rlu paker , ogólnie mężczyzna itp. weźmie sobie sukienkę w grze to nie mów , że byś się chociaż nie uśmiechnął.Więcej luzu widocznie nie wiesz po co ta gra powstała.Tak wogle to nie temat o lbp więc ja kończe offtop ;<Pozdro

A tak na temat Home to nieźle , że krzesełko za 3 zł hehe przyda się takie na pewno , ja zaczekam aż się trochę sytuacja uspokoi i wtedy wbiję i połażę , a jak wygląda sytuacja z rozmowami przez słuchawki ? Słychać wszystkich Amerykańskich gówniarzy , którzy drą się na cały głos bo wszedłeś w miejsce gdzie on z dziewczyną gada? :mrgreen::mrgreen:

Ostatnia edycja:

-AS-

New member
Amerykanow mozesz spotkac na amerykanskim Home, zreszta oni maja duzo wiekszy Home Square, niz w europejskiej wersji.

Pozdrawiam

cola0760

Member
potwierdzam

zalogowac sie do "naszego" graniczy z cudem
ja wczoraj probowałem kilkanascie razy i za kazdym razem bład połączenia wyskakiwał :(

MMrozo

New member
eeee, ja wczoraj około 16.00 za drugim razem się dostałem ale fakt, że poza kręglami to za bardzo nie ma co tam robić (a szachy są i moja córka grała) a i bez klawiatury to się nie pogada (mam zwykły headset nokii ale bardzo mało osób używa)

fantattoo

Member
Jestem ciekaw kiedy uruchomią opcję czatu głosowego. W chwili obecnej można rozmawiać jedynie z jedną osobą, a to trochę kiepsko. Jak się wchodzi do Home samemu, to fakt szybko się nudzi. Ale jak się wejdzie z 2-3 kumplami, to już można się fajnie zabawić. Tylko właśnie przydałby się wtedy czat głosowy. Ogólnie jestem na tak i mam nadzieję, że ta usługa będzie się nadal rozwijała.

mietek099

New member
Nie posiadam słuchawki z mikrofonem ale wydaje mi się, że jeżeli poprostu stoicie blisko siebie (nie wchodząc w żadne osobne czaty głosowe) to słyszycie wszystkich wkoło z headsetami.

Do góry