Playstation 5 - gry, sprzęt, wrażenia, nowości. Wszystko o PS5

Piramida

Well-known member
Bez reklam
„Sony Interactive Entertainment (SIE) przyłącza się do światowej społeczności, która wzywa do pokoju na Ukrainie. Wstrzymaliśmy wszystkie dostawy oprogramowania i sprzętu, premierę Gran Turismo 7 oraz działalność PlayStation Store w Rosji”.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mówisz, że nie ma sensu iść w kimę? ; )

Tu ciekawe, "High End PC", no oby, oby, zobaczymy za parę godzin o ile tradycyjnie serwery nie padną :D Ale fakt, w sieci cisza.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja czytałem takie coś :
Rockstar potwierdza również, że przygotowało „szereg usprawnień wizualnych”, wśród których można wyróżnić poprawione oświetlenie, cienie i odbicia wody, a także zwiększoną populację, zróżnicowanie ruchu ulicznego i większą gęstość roślinności. Twórcy pamiętali także o skróceniu czasów ładowania, a dodatkowo nowe GTA 5 otrzyma „nowe, bardzo szczegółowe eksplozje”.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Rozumiem, że tylko jako cyfrę to wydali?
Czytam, że te 45 zł na PS5 to jest pełna gra single + online na 3 msc. Tanio :D Na Xa 2x drożej. Jutro się poczyta na czym lepiej działa i wezmę na kiedyś. Ograłem GTA V jako jedną z pierwszych gier, więc fajnie będzie sobie odświeżyć.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zobaczymy jak to będzie wyglądać, ale bardziej ciekawi mnie to, jak wykorzystali moc next genów i czy w ogóle tu nie będzie kity. Da to pogląd, jak to się ma faktycznie do PC.
Mam nadzieję, że ta śmieszna cena upgrejdu, to ukłon w stronę graczy za te lata bez następnej odsłony, a nie odzwierciedlenie jakości, a co by nie mowic dla tej gry jest ogromny potencjał graficzny.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jutro się okaże czy jest sens w ogóle ruszać tę grę. Pamiętam jak ogrywałem The Last of Us, potem coś na Xie i włączyłem GTA V w 30FPS. Ten brak płynności mnie tak uderzył, że szukałem w internecie czy to napewno ma tak wyglądać :E

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,jako jeden z największych fanów na świecie,dostał możliwość wcześniejszego uruchomienia :D
[youtube]PSJkDqP6mX4[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ten tryb jakości w 4K wygląda świetnie, bez porównania do trybu wydajności z RT, ale znowu brak 60fps, generalnie niech ida w pi... z taką generacją, niech wprowadzają już te PRO, bo słabo się robi od tych kompromisów. Nie ma co gadać, jest lepiej, ale pieluch nie ma co zmieniać. Fajne dymki od kul, dobrze to wygląda, odłamki szyb też ok,
Generalnie dostałem to czego się spodziewałem, na więcej nie liczyłem.
Ideałem byłby tryb jakości w 60fps i byłby sztos.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A sprawdzałeś trzeci tryb ?
(tu akurat porównanie Xboxów)
[youtube]Mf1CDWn-84w[/youtube]

Muszę to odpalić,bo na razie oglądam na fonie ;)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie jest źle. RT mnie nie jarają (przynajmniej w takiej upośledzonej formie), trzeci tryb wydaje się spoko, ale co racja to racja z wersją pro. Horizon wygląda dużo ostrzej i ładniej w trybie jakości, ale co z tego jak nie da się grać w 30FPS.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Może jestem ślepy, ale ja nie widzę różnicy w teksturach pomiędzy RT a trybem wydajności. Teorie znam, ale w praktyce bez różnicy. Natomiast tryb jakości widoczny gołym okiem. Generalnie tryb RT, rzekomo ma być hybrydą pomiędzy jakością a wydajnością, ale jak to możliwe? To tryb wydajności powinien być czymś pomiędzy, z uwagi na brak RT który obciąża. Sprawdzę to jeszcze wieczorem na spokojnie.
Na plus kolorystyka (pewnie HDR) zupełnie inaczej to u mnie wygląda.

Najlepsze są te filmy na YT które opisują różnice, a na końcu gość mowi, że on i tak gra na monitorze 2K, ech ci jutuberzy ; )

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Kurde na tyle na szybko zerknąłem na telefonie porównanie. "Wygląda" pisałem w sensie, że wydaje się spoko. Liczyłem na lepsze tekstury kosztem RT, a jak nie ma różnicy to dziwna sprawa. Może coś poprawia jeszcze. Póki co i tak mam długą listę gier do ogrania,

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli już mowa o plotkach, to głośno ostatnio o cenzurze w nowym trailerze GTA5 pod next geny, wykastrowali plakat z roznegliżowaną kobitką i butelki po powie. Ja mam nadzieję, że to tylko z uwagi na politykę Youtuba i ich ograniczenia, a nie znak obecnych czasów.

Rozumiem,że wszystko w porządku,bo pewnie byłeś już w strip clubie :grin:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No i upa,zamiast strip clubu,jest jakaś biblioteka :niewiem:
A serio,to już wziąłem prywatny taniec :grin:
Ogólnie wygląda to dużo lepiej,niż na poprzedniej generacji.
Jest większy kontrast,krawędzie są mniej poszarpane,wczytywanie jest o wiele szybsze... ale mogliby dopracować bardziej te tekstury na jezdniach i chodnikach.
Widać wyższą rozdzielczość w trybie jakości,jednak skokowy obraz psuje rozgrywkę,a w 60 kl/s jest ona bardziej namacalna.
Posprawdzam jeszcze różnice pomiędzy trybem wydajności i wydajności RT (w pierwszym jest niby 1440p ,a w drugim - dynamiczne 1440p).
Ogólnie jest to moje trzecie kupione GTA V (PC,PS4,XSX).
Widziałem też wersję na XO.
Ogra się jeszcze raz,gdy będzie posucha ;)

Do góry