Playstation 3 jako odtwarzacz Blu-raya ?

Jussi

New member
Bez reklam
Siemka.

Wiem ze PS3 to jeszcze przyszlosc (wszak juz niedluga) ale jak uwazacie czy sprawdzi sie dobrze jako odtwarzacz filmow na blurayach? Skoro ma kosztowac 599$ (ciekawe jaka cena w Europie bedzie) to bardziej bedzie sie oplacalo kupic juz konsole i odtwarzacz za taka cene, bo nie sadze aby same odtwarzacze byly o wiele tansze. Tylko wlasnie ciekawe jaka jakosc odbioru filmow bedzie ten sprzet soba prezentowal. Mnie osobiscie konsola nie pociaga ale jesli mialbym placic np 1500zl za sam odtwarzacz to wolalbym dolozyc do konsoli i miec to i to. Jak wg was sprawuje sie PS2 jako odtwarzacz filmow DVD? Co ogolnie o tym myslicie?

Pozdrawiam

Jussi

New member
Bez reklam
Widze ze duzo osob sie wypowiada :niewiem:

welshy11 a czym beda sie roznic te wersje? hdd czy ogolnie wyposazeniem w postaci padow itp i ogolnie na kiedy jest zapowiadana europejska premiera? tez na poczatek listopada?

(tak czy siak 499 euro to bedzie niezla cena, sadze ze playka 3 bedzie pierwszym szeroko dostepnym odtwarzaczem bluraya)

Devourer

New member
Jussi, nie rozumiem Twojego podejścia - pamiętaj że PS3 będzie służyło w głównej mierze do grania w gry, nie do budowy kina domowego. Do tego na pewno nie warto rozpatrywać nowej konsoli Sony w kategorii "oszczędzę", bo gry i akcesoria do tej platformy przez pierwsze 2 lata będą dostępne w BARDZO wygórowanych cenach.

Warto poczekać trochę na odtwarzacze Blu-ray z przynajmniej 1TB HDD i wieloformatową nagrywarką :eek:k:

Ostatnia edycja:

bxd

New member
Devourer napisał:
Warto poczekać trochę na odtwarzacze Blu-ray z przynajmniej 1TB HDD i wieloformatową nagrywarką :eek:k:

Po kiego czorta komu hdd i nagrywarka w stacjonarnych odtwarzaczach hdvd/br możesz mi to wytłumaczyć?

Deimos

Banned
Mnie nigdy nie kusiło, żeby nabyć coś tak prymitywnego jak magnetowid. Na co komu (brak dźwięku AC-3 i DTS!!!)....

Devourer

New member
Deimos napisał:
Mnie nigdy nie kusiło, żeby nabyć coś tak prymitywnego jak magnetowid. Na co komu (brak dźwięku AC-3 i DTS!!!)....

Tak, ale na czymś zestaw pamiątkowych kaset z wakacji trzeba móc otworzyć, co? Z resztą dajże spokój magnetowidowi, nie chodziło mi o niego, pisząc o sprzęcie z wbudowanym HDD miałem na myśli MAKSIMUM funkcjonalności, czyli i Blu-ray, i filmy DVD, i dla przykładu nagrywanie meczu z kablówki także.

:)

Jussi

New member
Bez reklam
No nie wiem czy to takie glupie wyjscie bedzie, nie wiem oczywiscie jaka jakosc bedzie to prezentowalo soba ale sadze ze nie bedzie az tak zle, a poza tym wlasnie to bedzie funkcjonalne (bo i konsola, i odtwarzacz) a poza tym zanim wyjdzie szeroka gama odwarzaczy bluraya to tez troche czasu zapewne minie... no ale wszystko sie okaze jeszcze przed swietami

Devourer

New member
Swoją drogą to ciekawe po ile będą chodziły gry na PS3.

No i kiedy któraś grupa hackerów odpali na tej konsoli pirata ;)

Jussi

New member
Bez reklam
No ceny beda wysokie za sprawa nowych nosnikow, ale jesli chodzi o Polske to nawet jesli sie ustabilizuja i spadna troche gdy format sie spopularyzuje to i tak bedzie pewnie drogo bo nie bedziemy mieli importerow.. bedzie tak samo jak z PS2. Jesli ktos nie ma duzo kasy to bedzie czekal tylko na piraty...

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Jeśli konsola będzie miała wszystkie potrzebne wyjścia, a tak się zapowiada, to wydaje mi się, że będzie bardzo ciekawą alternatywą dla stacjonarnych odtwarzaczy. W końcu ma mieć także upscaler, wyjście HDMI wyjście cyfowe audio itp

poczekamy, zobaczymy :)

drosophilia

Active member
Bez reklam
no jak z ceną!!! wiadomo, w koncu jestesmy w Unii E. Czyli 599 Euro zaa 60 GB na początek! To i tak taniej jak wchodziło PSX i PS2 12 i 6 lat temu.!!!!

Kerhold

New member
drosophilia napisał:
no jak z ceną!!! wiadomo, w koncu jestesmy w Unii E. Czyli 599 Euro zaa 60 GB na początek! To i tak taniej jak wchodziło PSX i PS2 12 i 6 lat temu.!!!!

A ile wtedy kosztowały PSX i PS2 na wejściu i jak się później ceny kształtowały?

Pozdrawiam.
K.

drosophilia

Active member
Bez reklam
cenu na wejsciu psx i ps2 jak nas jeszcze nie bylo w UE jesli dobrze pamietam to bylo w granicach 3000-3500 zl, a stopa zyciowa przecietnego Polaka byla o wiele nizsza niz wowczas i nie wiem czemu takie larum jest teraz z powodu ceny ok. 2500 zl.??? WHY?????

Jussi

New member
Bez reklam
No wiec wlasnie o to mi chodzi. Same odtwarzacze BD tez nie beda na pewno tanie (z tego co widzialem to sony kosztowal 999$, no ale wiadomo ze jako jeden z pierwszych). Sadze ze bedzie to naprawde dobra opcja nawet do kina domowego.

Pozdrawiam

arsenal

Moderator
VIP
drosophilia napisał:
cenu na wejsciu psx i ps2 jak nas jeszcze nie bylo w UE jesli dobrze pamietam to bylo w granicach 3000-3500 zl, a stopa zyciowa przecietnego Polaka byla o wiele nizsza niz wowczas i nie wiem czemu takie larum jest teraz z powodu ceny ok. 2500 zl.??? WHY?????
Dodałbym do tego, że za te 2500 zł dostaniesz konsolę do gier, odtwarzacz Blu-ray i DVD oraz komputer z Linuxem na pokładzie i Bluetooth. Prawdziwy Set-Top-Box.

Kerhold

New member
arsenal napisał:
Dodałbym do tego, że za te 2500 zł dostaniesz konsolę do gier, odtwarzacz Blu-ray i DVD oraz komputer z Linuxem na pokładzie i Bluetooth. Prawdziwy Set-Top-Box.

Linux? Hmm. Nawet nie wiedziałem. Nie określili chyba, jaka dystrybucja.
W każdym razie oznacza to, że będzie można także oglądać "DivX-y" dzięki MPlayerowi, a to kolejny duży plus, przynajmniej dla mnie.

Cena nie jest wysoka, jeśli będzie to faktycznie te 2500 zł, ale obawiam się, że z ceną może być różnie. Czy jak pojawiło się w Polsce PSP to cena przekładała się zgodnie z przeliczeniem waluty czy była znacząco inna?

Raban jest pewnie dlatego, że Wii ma być tańsze, a Xbox 360 jest tańszy (miał być jeszcze tańszy, a chyba nie będzie, no chyba, że w związku z premierą w Polsce).

Biorąc pod uwagę HDTV to jednak PS3 będzie i tak najlepszym wyjściem,
a ja już nie mogę się doczekać tej konsoli, chociaż w gry dużo nie grywam
(będzie dla dzieci, jak będą).

Do góry