Plasma czy LCD? ( 50-52 cale )

szerf

New member
Witam

Przejrzałem dokładnie forum i... zgłupiałem ;-)
Jestem przed zakupem TV. Byłem zdecydowany na telewizor plazmowy, ale tyle dobrego tutaj naczytałem się o LCD Sony i Samsunga, że naszły mnie wątpliwości.

Szukam 50-52 cale. Pokój 5x6m, telewizor będzie w odległości 3-4.
Głównie sport i filmy.

Zależy mi przede wszystkim na jakości obrazu ( ilość wejść, głośniki itp. to dla mnie sprawa drugorzędna ). Tak aby obraz był płynny i po prostu dobry.
Ważne: ten efekt spowolnienia filmów czy może bardziej "teatralności" jest dla mnie nie do zaakceptowania.
Kilka miesięcy temu brat kupił Samsunga 50PS451, bardzo fajnie gra, ale już ma swoich następców.

Tak więc Samsung 850 lub 650, Sony klasy W czy może jakiś LCD także od Samsunga? Wiem, że będę musiał jeszcze porównać sobie organoleptycznie, ale chciałbym wybór ograniczyć do minimum :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

szerf

New member
Co do przedziału cenowego...
Jakbyś był tak miły ( bo widzę, że jesteś tutaj ekspertem ) na podanie propozycji do dwóch przedziałów: do 5000zł i do 7000zł, bo widzę, że szczególnie LCD 52 cale to tak od 6000zł się zaczynają.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najlepsza forma to prezentacja w domu
do takiego poròwnania
Samsung 50b850
Pioneer 5090
Sharp 52DH77
Sony 52 w5500

maly070785

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam,

Ja mam podobną sytuację i z chęcią kupiłbym pionka ale mój budżet jest trochę za mały:(. Czy znajdę coś w klasie cenowej do 5000zł ??

Do góry