Pixele

przemek_moro

New member
Witajcie.
Mam pytanie odnosnie pixeli w LCD czy jest jakis sposob na naprawe wypalonych pixseli? jak tak to napiszcie jak to sie robi jakie trzeba miec do tego narzedzia ;) .
Słyszałem ze wypalone pixsele jakos same sie moga naprawic:) czy to jest prawda?? :)
Pozdrawiam Was :):-D

Ares78

New member
Znaczy są dwa rodzaje pikseli, świecące na jakiś kolor (najgorsze) i tzw. martwe/ zablokowane w przypadku drugich dość często zdarza się, że znikają, można też ratować się specjalnymi programami które czasem odblokowują piksele, ale tutaj szansa jest dość mała-mimo to warto spróbować kosztuje to tyle ile prąd do zasilenia sprzętu. W telewizorach szczerze mówiąc nie spotkałem się z problemem martwych pikseli, nie wiem czy dopracowano proces produkcji, czy co bardziej prawdopodobne najzwyczajniej w świecie nie jesteśmy wstanie tego wyłapać z odległości 1,5m. Jeszcze jako ciekawostkę zazwyczaj jak coś ma wyskoczyć to wyskoczy w ciągu 10-15 min od włączenia sprzętu.

przemek_moro

New member
Dziekuje Wam bardzo za pare słow otuchy :) pomasowałem troszke pixelika i troszke jakby sie zmienił mniej go widac tzn.zmienił kolor na taki jakby zielony ale naprawde mniej go widac wczesniej był biały i widac go było prawie zawsze;) .
Dziekuje wam Forumowicze.
Pozdrawiam.

Do góry